A TV3 hi ha una batalla soterrada entre periodistes molt coneguts per marxar a viure a Madrid i aconseguir la corresponsalia a la capital d'Espanya. Tres mesos després que l’actual cap d’informatius de TV3, Albert Calatrava, abandonés el seu anterior càrrec al capdavant de la delegació de la CCMA a Madrid, l’ens públic ha tret a concurs la plaça que va deixar vacant. Fa pocs dies s’ ha publicat la llista dels candidats que s’hi ha presentat. Hi opten quatre persones, totes de TV3, donat que no hi ha hagut cap candidat provinent de Catalunya Ràdio, tot i que es tracta d'un càrrec conjunt, és a dir, que el delegat ho és dels dos mitjans. Dels candidats, dos són periodistes que formen part de la delegació madrilenya des de fa anys. Marta Viladot, de la secció de tribunals, i Josep Capella, que ja va ser delegat a Madrid tant de la ràdio com de la tele en el passat, abans de marxar de corresponsal a Paris, d’on va tornar fa uns anys.

josep capella tv3
Josep Capella TV3
viladot
Marta Viladot, TV3

Precisament el substitut de Capella a la capital francesa, David Melgarejo, també ha presentat la seva candidatura per encapçalar la delegació madrilenya de la CCMA. També opta al càrrec Xavi Rossinyol, actual cap de redacció als serveis informatius de TV3 on va tornar després de fer de número dos de Ricard Ustrell al programa Planta Baixa. La plaça de Madrid està molt disputada.

Xavi Rossinyol presenta Planta Baixa a TV3
Xavi Rossinyol presenta Planta Baixa a TV3
David Melgarejo TV3
David Melgarejo TV3

La delegació madrilenya és l’única que està unificada en un mateix espai físic fruit del procés de confluència que es va iniciar fa uns anys. A més de Madrid també funcionen de forma conjunta les corresponsalies a l’estranger de París, Londres, Berlín, Pequín i Jerusalem, mentre que les de Brusel.les i Washington Catalunya Ràdio i TV3 disposen de corresponsals propis. Amb el nomenament del delegat a Madrid s’espera que Albert Calatrava completi el seu equip al departament d’informatius ja que continua amb els mateixos càrrecs de l’anterior responsable, David Bassa, amb l’excepció de la sortida de Daniel Bramon, que en la darrera remodelació de la CCMA va ser nomenat cap de la unitat estratègica d'actualitat. Ball de noms com va passar amb Lídia Heredia que competia amb moltes cares per anar a Washington i va guanyar ella. Ara està entre Rossinyol, Melgarejo, Viladot i Capella. Que guanyi el millor. No el més enxufat sinó el que tingui millors contactes a Madrid.