Ball de cares als migdies de TV3. El programa Planta baixa segueix tenint males audiències des que ha començat la seva tercera temporada. Ara ja no només perd contra Al rojo vivo sinó també contra El programa de AR i Ya es mediodía. Els dos espais de la productora Unicorn d'Ana Rosa derroten el programa d'Ustrell, únic de tota la graella que segueix dividit en dues parts. Perd igual.

Última emissió, audiències a Catalunya: El programa de Ana Rosa 23,5%, Ya es mediodía 15,5% i Ustrell es queda per sota de la mitjana de TV3: dues hores fent 10,8% i al final 13,1%. Sembla un gag que d'un programa de 3 hores, a les dues primeres en diguin "Prèvia" (sic).

Venen mal dades per les males dades del programa d'Ustrell.

ricard ustrell Tv3

Ricard Ustrell fora del plató, TV3

Ustrell ha estat pare recentment de la seva primogènita, Lola Ustrell Tarragó, filla de la també productora del programa Gemma Tarrragó. La legislació laboral li dona als dos progenitors els mateixos mesos de baixa de paternitat: 4 mesos. Així que Ustrell no torna fins al febrer. Ja hi està acostumat.

Els divendres és l'únic presentador de la casa que no fa programa diari. Tots fan els cinc dies feiners: Lídia Heredia, Helena García Melero, Toni Cruanyes o Xavier Graset. Però Ustrell negocia a part tot, el sou i les condicions: els divendres que presenti un altre.

Xavi Rossinyol presenta Planta Baixa a TV3

Xavier Rossinyol, TV3

I el mateix tracte, perquè no sembli evident que només val per ell, li han aplicat al seu substitut Xavier Rossinyol. Aquest divendres, per sorpresa, els espectadors han conegut el tercer presentador, el substitut del substitut: Maiol Roger.

Experiodista del diari El País a Catalunya i de l'Ara i excol·laborador del FAQS. Andreu Buenafuente el va triar per ser el substitut d'Ustrell al capdavant de Preguntes freqüents d'El Terrat quan Ustrell va plegar als 3 mesos. Maiol Roger era un bon candidat

maiol roger TV3

Maiol Roger presentador, TV3.

Però TV3 sempre té l'última paraula a l'hora de triar qui presenta els seus programes i Vicent Sanchis va revocar la decisió de posar Maiol Roger al FAQS per posar-hi Laura Rosel. La presentadora també va acabar malament.

Aquell FAQS d'Ustrell i Maiol Roger va viure l'1-O de 2017 amb grans audiències. Es tanca el cercle i Maiol Roger presenta per primera vegada un programa de TV3 un dia 1 d'octubre.

La cúpula del programa a la foto, d'esquerra a dreta: Xavier Rossinyol, Ricard Ustrell, Gemma Tarragó i Maiol Roger. TV3 té l'última paraula i decideix que tota la baixa d'Ustrell i la seva parella Gemma Tarragó, el presentador de Planta baixa dels divendres sigui Maiol Roger.

Té una tasca titànica: remuntar les males audiències del programa. Maiol Roger, una bona elecció. És el millor dels tres.