Pablo Páez Gavira, 'Gavi', és un jugador diferent. Als seus 19 anys, el de Los Palacios és un dels jugadors més estimats pel barcelonisme, especialment, perquè es deixa la pell, literalment, a la gespa, quan es posa la samarreta blaugrana. Que li ho preguntin, si no, a la seva orella, que es va quedar una part al camp d'Osasuna en el darrer partit de Lliga. L'andalús és tot entrega i passió. Sempre posa la cama, no refusa el cos a cos, fins i tot amb jugadors molt més grans que ell, i més enllà de la seva entrega, amb la pilota als peus sap el que es fa. En definitiva, un intocable per Xavi Hernández i per la majoria de culers. "Gavi, sempre al meu equip", "Gavi i deu més", acostumen a ser frases que se senten entre la parròquia barcelonista.

gavi orella
L'orella de Gavi després del partit contra Osasuna

Gavi és un crack es miri per on es miri. Els culers, rendits al número 6 del Barça. Pel seu joc, per la seva entrega i perquè a la seva edat, té les coses molt clares i diu i fa el que li surt del monyo. Fa uns mesos, va posar la xarxa potes enlaire amb una reacció brutal a xarxes després que alguns brètols li van cridar "¡Puta Barça, puta Barça!", "Niñato, perro, hijo de puta", "¡Vete a la mierda!" al WiZink Center de Madrid quan el jugador del Barça va sortir a l'escenari a celebrar la Nations League guanyada per la selecció espanyola contra Croàcia. Gavi va fer bé i va decidir no fer ni cas als quatre imbècils que el van insultar. Després, però, va respondre de manera sublim. Resposta en català i vestint orgullós la samarreta del Barça, perquè els hiperventilats de torn continuessin rabiant en veure'l vestit amb aquests preciosos colors blaugranes. La imatge ho tenia tot: Gavi aixecant el dit després de marcar un gol amb el Barça, fent-se un petó a l'escut, posant dos cors, un de color blau i l'altre de grana, i una frase en català"Sempre Barça!!!".

gavi barça
 

Ara, Gavi ha tornat a enamorar el barcelonisme encara més del que ja ho estava. S'acaba d'estrenar la segona temporada de la sèrie documental 'FC Barcelona, una nueva era', a Amazon Prime, una sèrie on mostra intimitats del vestidor i imatges no vistes dels jugadors blaugranes. I una de les coses que es poden veure i que millor expliquen el caràcter de Gavi, tot i la seva joventut, és una conversa durant la gala de la Pilota d'Or. Aquell dia, Gavi va guanyar el Trofeu Kopa al millor jugador menor de 21 anys. I en el documental veiem com aquell 17 d'octubre de l'any passat, el futbolista xerra amb un dels delegats o membres del departament de premsa. Li pregunta Gavi: “Y si cierro y digo 'Visca el Barça'?". Li responen que millor que no. Després, pels passadissos del recinte de la gala, continua: "En el final no digo 'Visca Barça', ¿no?". I li tornen a respondre: "Yo no lo diría"... Endevinen què va acabar dient, davant de tothom?... Bingo: "Visca el Barça".

Gavi, meravellós, una vegada més.