Ja es coneixen els primers finalistes del Benidorm Fest 2023! La primera semifinal de la preselecció que tria el representant d'Espanya per al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023 ha conclòs i, després d'haver-se emès les propostes definitives amb posada en escena i veu en directe, ha deixat com a primers finalistes de la seva segona edició a Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara. Encara a l'espera de conèixer als classificats de la segona semifinal de dijous 2 de febrer, els quatre candidats que han congregat la majoria dels vots del jurat i el públic ja estan un pas més a prop d'agafar el testimoni de Chanel i viatjar fins a Liverpool el pròxim mes de maig. A continuació, t'expliquem tot sobre AgoneyAlice WonderFusa Nocta i Megara, finalistes del Benidorm Fest 2023, i les seves cançons.

📺 Benidorm Fest 2023: dates, cançons, candidats i entrades per a la preselecció d'Eurovisió 2023
 

🎶 Com votar en el Benidorm Fest 2023: tria el representant per a Eurovisió 2023
 

Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara són els primers finalistes del Benidorm Fest 2023

Després de celebrar-se la primera semifinal del certamen televisiu, les quatre propostes finalistes que tornaran a concursar a la final del Benidorm Fest 2023 el dissabte 4 de febrer són:

  • Agoney, amb la cançó Quiero arder. Passa a la final del Benidorm Fest 2023 després de rebre 161 punts en la primera semifinal.
  • Alice Wonder, amb la cançó Yo quisiera. Passa a la final del Benidorm Fest 2023 després de rebre 119 punts en la primera semifinal.
  • Fusa Nocta, amb la cançó Mi familia. Passa a la final del Benidorm Fest 2023 després de rebre 118 punts en la primera semifinal.
  • Megara, amb la cançó Arcadia. Passa a la final del Benidorm Fest 2023 després de rebre 111 punts en la primera semifinal.
agoney benidorm fest 2023
Agoney, el més votat de la primera semifinal del Benidorm Fest 2023. / RTVE

Aritz, Sharonne, Meler, Twin Melody i Sofía Martín, fora de la final del Benidorm Fest 2023

Malauradament, són 5 les candidatures que s'han quedat fora de la final del Benidorm Fest 2023. Les repassem:

  • Aritz Arén, amb la cançó Flamenco. No passa a la final del Benidorm Fest 2023 havent rebut 107 punts en la primera semifinal.
  • Sharonne, amb la cançó Aire. No passa a la final del Benidorm Fest 2023 havent rebut 87 punts en la primera semifinal.
  • Meler, amb la cançó No nos moverán. No passen a la final del Benidorm Fest 2023 havent rebut 84 punts en la primera semifinal.
  • Twin Melody, amb la cançó Sayonara. No passen a la final del Benidorm Fest 2023 havent rebut 77 punts en la primera semifinal.
  • Sofía Martín, amb la cançó Tuki. No passa a la final del Benidorm Fest 2023 havent rebut 48 punts en la primera semifinal.

Qui passarà a la final del Benidorm Fest 2023 dels candidats de la segona semifinal?

Tot i que sempre poden haver-hi girs de guió inesperats, les apostes semblen tenir prou clar a hores d'ara qui haurien de ser els finalistes de la segona semifinal del Benidorm Fest 2023. Es desmarca d'entre tots els participants la barcelonesa Vicco amb la seva cançó Nochentera, que ja acumula més d'un milió de reproduccions a Spotify i s'ha convertit en tot un fenòmen a les xarxes socials. El 'top 4' el tancarien la repetidora Blanca Paloma i el seu Eaea, José Otero amb Inviernos en Marte i la formació femenina E'Femme, que interpretarà Uff!.