Tot llest per a la final del Benidorm Fest 2023. Per fi, i després de setmanes d'assajos i incansable treball, ha arribat el moment que un dels candidats de la preselecció d'Espanya per al Festival de la Cançó d'Eurovisió 2023 doni l'últim sprint i aconsegueixi el títol de guanyador de l'edició per seguir els passos de Chanel i viatjar fins al Regne Unit aquest mes de maig. La final del Benidorm Fest 2023, a diferència de les semifinals, es torna a disputar entre vuit artistes: els quatre finalistes de les gales del dimarts 31 i el dijous 2. Ara que ja es coneixen els seus noms i quines són les propostes que aspiren a convertir-se en el cavall guanyador del Benidorm Fest 2023, RTVE ha publicat l'ordre d'actuació definitiu. I sortir abans o després, en un any tan disputat, pot suposar girs de guió inesperats. T'ho expliquem.

🌟 Benidorm Fest 2023: dates, cançons, candidats i entrades per a la preselecció d'Eurovisió 2023
 

🗳️ Com votar en el Benidorm Fest 2023: tria el representant per a Eurovisió 2023
 

Ordre d'actuació definitiu dels candidats de la final del Benidorm Fest 2023

Vuit seran els artistes que repeteixin la seva actuació en directe sobre el Palau d'Esports L'Illa de Benidorm en la nit del dissabte 4 de febrer. Es tracta dels finalistes de la primera i la segona semifinal del Benidorm Fest 2023, que ja poden olorar el títol de guanyador que l'any passat Chanel li arrabassava a Rigoberta Bandini i que suposa un passi directe a la Gran Final d'Eurovisió 2023. Després de descartar-se l'opció de celebrar el certamen en terres ucraïneses —Ucraïna va guanyar el festival de 2022 i hauria de ser país seu— per qüestions bèl·liques, la BBC i el M&S Bank Arena de Liverpool seran els amfitrions del concurs en aquesta ocasió i les expectatives són ben altes per a qui sigui elegit representant d'Espanya després del tercer lloc de SloMo a Torí. Els vuit finalistes del Benidorm Fest 2023 són Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta, Megara, Blanca Paloma, Vicco, Karmento i José Otero.

🎤 Agoney, Alice Wonder, Fusa Nocta i Megara: finalistes del Benidorm Fest 2023
 

Bé és sabut pels eurofans que molt bona pot ser una proposta i, així i tot, ser eclipsada pel torn en què li ha tocat aparèixer en escena. La distribució dels temps en esdeveniments d'aquesta índole és clau per determinar qui es converteix en el guanyador, més encara en anys com aquest en què la competència és complexa i els artistes posen tota la carn a la graella perquè la més recordada sigui la seva cançó. RTVE feia avui públic l'ordre d'actuació definitiu dels candidats de la final del Benidorm Fest 2023 i és el següent:

  1. Karmento — Quiero y duelo
  2. Megara — Arcadia
  3. Alice Wonder — Yo quisiera
  4. Fusa Nocta — Mi familia
  5. Agoney — Quiero arder
  6. Blanca Paloma — Eaea
  7. José Otero — Inviernos en Marte
  8. Vicco — Nochentera

🎶 Blanca Paloma, Vicco, José Otero i Karmento: finalistes del Benidorm Fest 2023
 

Final del Benidorm Fest 2023: qui es convertirà en el guanyador i anirà a Eurovisió 2023?

Amb l'emissió de la final del Benidorm Fest 2023 es tanca el cicle de la preselecció eurovisiva d'Espanya. Començarà una mica abans que les semifinals, a les 22 h, i podrà gaudir-se a través de la televisió lineal a La 1, així com a la plataforma de reproducció en línia RTVE Play. D'aquesta manera, s'omet la retransmissió prèvia del programa especial La noche del Benidorm Fest 2023, presentat Miki Núñez i Aitor Albizua, però no la posterior a partir de la 1 h una vegada finalitzin les votacions i, per tant, serà aquest l'espai que oferirà la primera entrevista al guanyador del Benidorm Fest. Chanel, vencedora de l'última edició del concurs musical, serà present per lliurar el premi com va fer amb ella Blas Cantó, però no actuarà en directe durant la gala.