¿És Pere Arquillué el millor actor de Catalunya? Doncs potser sí. Té presència, essència i potència. La que cal per afrontar els millors personatges del teatre i la televisió. Arquillué és un dels grans i a banda de popular a la TV omple platees de teatre. Popular gràcies al plus de personalitat que dona a tots els personatges que li han encarregat a TV3. Des de culebrots com Secrets de família o, sobretot La Riera, a interpretar mites catalans com el comte Arnau a la sèrie Arnau. Té un físic i una veu de doblador imponents que sumats a l'ofici que destil·la el fan grandiós. I això es mama a casa seva. Ara ja té successora, la seva filla Emma. Així s'assemblen, com el test i l'olla, pare i filla:

pere arquillué TV3
Pere Arquillué/ foto TV3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma (@earquillue)

L'Emma Arquillué té 27 anys i, com el pare, és de Terrassa. Segueix les seves passes com una de les cares del culebrot del migdia, Com si fos ahir que substitueix precisament a La Riera. Hi interpreta des de fa poques setmanes a l'Estel, un personatge mogut en un embolic amorós a 3 i 4 bandes. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nova Actors (@novaactors)

Com si fos ahir és el gran aparador d'actors i actrius catalans d'entre 20 i 50 anys. Ara ronda unes audiències molt bones, superant el 20%, amb molt més èxit que no pas el que tenia en començar. Té assegurada la continuïtat una temporada més tot i que l'autor de La Riera, David Plana, prepara el futur nou culebrot, que com va revelar EN Blau es dirà El polígon i succeirà en un polígon industrial. Però els actors mantindran la feina un any més, entre ells la prometedora Estel que interpreta l'Emma Arquillué. Èxit a TV3 i al teatre. Aquest estiu està triomfant a una de les obres més recomanables de la cartellera, el Romeu i Julieta de David Selvas que cal anar a veure al Poliorama. Imprescindible. Emma és Julieta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emma (@earquillue)

L'Arquillué ja no és només en Pere sinó també l'Emma. dirigida pel seu tiet Selvas, germà de Pere Arquillué a La Riera. Però no és una qüestió de nepotisme sinó de passar càstings i suar la cansalada. Emma Arquillué se suïcida sobre l'escenari i té la personalitat necessària pel paper. Filla d'actor i enamorada d'un actor. El seu nòvio és l'actor Pablo Macho. Fan patxoca dins i fora de la feina:

Entrevistada a El País parla del seu pare: "Su teatro, que he visto desde niña, me ha calado mucho; su virtuosismo, su autoexigencia. A los diez años le dije que quería ser actriz. Y a los 16 salí con él en el Cyrano de Oriol Broggi que protagonizó. Decía dos réplicas y hacía muchos personajes, pastelera, monja, soldado, para hacer bulto. Al acabar me dijo: ‘Ok, aquí empieza tu camino’. I quin camí. Als 27 anys ha nascut una celebrity de l'star system català. Vagin al Poliorama. S'ho val.