La pandèmia del coronavirus està comportant una segona onada: la pandèmia del mal criteri polític per prohibir unes activitats i permetre'n d'altres. Els viatgers d'un avió poden amuntegar-se en un espai ínfim però els espectadors d'un cinema o teatre no poden gaudir de la feina d'actors i actrius catalans. Comencen a estar desesperats. Alguns han hagut d'acceptar feines molt allunyades de la seva. És el cas de la gran actriu Mercè Martínez, famosa per sèries de TV3 com Porca misèria o La Riera.

merce martinez riera

Mercè Martínez fent de Nora a La Riera, TV3

Aquest matí de dimarts, Martínez, amb 43 anys i mare soltera, s'ha llevat a les 4:53 de la matinada per entrar a treballar en una cadena de muntatge: "Matino perquè començo a treballar però no d'actriu". El missatge és agraït amb els que li donen feina i esperançat que serà temporal i podrà tornar  a actuar.

merce

WhatsApp Image 2020 07 21 at 10.45.41 (1)

Instastories Mercè Martínez

És penós que la seva obra de teatre T'estimo si he begut dirigida per David Selvas hagi quedat suspesa mentre moltes altres activitats col·lectives es toleren. El desgreuge dol i el gremi està entre trist, desesperat, esperançat i molt irat. I amb raó en tot. Mercè Martínez és de les millors actrius del país i no hi ha ni sèries de TV en rodatge ni obres de teatre en preparació.

merce martinez acn

Martínez a T'estimo si he begut, ACN

Per la foto del seu nou lloc de feina, amb mascareta i plaques posades en cadena, sembla que l'actriu ara posa microxips a una fàbrica de components electrònics. Una imatge que la consellera de Cultura hauria de mirar-se. Clar que hi ha molts problemes per la COVID però aquest és un que s'està postergant: la feina dels creadors artístics i el buit cultural dels espectadors. No tots tenen la sort de Martínez, que ara, si més no, té algun ingrés.