Com si fos ahir s'acaba. O s'acabarà. Els centenars de milers de fans del culebrot de sobretaula de TV3 confiaven que la seva sèrie favorita duraria tants anys com El cor de la ciutat: 9 temporades. No serà així. TV3 ha engegat el procés per substituir la sèrie per una nova. Segons informen a EN Blau fonts de TV3, el procés sempre és el mateix: en previsió del final del culebrot s'encarrega un de nou a un autor i aquest procés ja s'ha engegat. El nou autor serà David Plana, el mateix que va fer La Riera. Segons avança EN Blau en exclusiva, la sèrie tindrà lloc en un polígon industrial.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Plana (@davidplanar)

Segons publica TV3 al seu web, ja ha encarregat a l'autor de La Riera la "confecció d'escaletes, textos o guions. Creació bíblia per la nova telenovel·la". La Bíblia d'un culebrot és el text inicial que defineix els personatges, els llocs i la trama principal de la nova sèrie. El títol és sorprenent i no necessàriament definitiu: "El polígon". Està en una fase molt embrionària. Segons fonts de TV3, després d'encarregar aquesta Bíblia: "No volem canviar Com si fos ahir. La sèrie funciona molt bé i està en un gran moment. Aquest projecte que es diu “el polígon” com a nom de treball forma part del laboratori que obrim per tenir projectes estudiats de cara al futur". 

Com si fos ahir funciona molt bé, l'últim capítol va fer un 20% de share al qual cal afegir els que la miren per la web en diferit. 255 mil espectadors la van veure en directe. Fonts de la sèrie admeten que la substitució de Com si fos ahir es produiria com a molt d'hora l'any que ve ja que han començat les reunions per organitzar la propera temporada de la sèrie, la 2022-23. Si es decidís finalment emetre El polígon seria per començar a desmuntar els decorats de Com si fos ahir l'abril de 2023 i començar a emetre la nova sèrie de sobretaula la tardor de l'any que ve.

186741819 827220404877547 7929760883369104298 n

Montse German plora, TV3

El culebrot actual té assegurada aquesta temporada i una més. Mai no havia anat tan bé d'audiència. Després tot pot passar: que es decideixi seguir un any més Com si fos ahir o canviar-la per la nova. L'encàrrec a David Plana, parella de l'actriu i col·laboradora de TV3 Estel Solé, s'acabarà fent tard o d'hora ja que només pensar-lo costa 45 mil euros, segons el portal de transparència de TV3. Ben invertits perquè La Riera va ser una grandíssima sèrie i David Plana assegura que es torni a les arrels de la sèrie del migdia: el culebrot. Menys costumisme i més truculència equival a més audiència. I després d'un estil cal canviar. Ara tocarà El poligon (títol no definitiu).