El millor del programa d'Antonio García Ferreras a 'La Sexta' no és el "más periodismo", ni els seus "pactómetros", ni les seves maratons interminables en cobrir eleccions o esdeveniments de rellevància. El millor que té és, senzillament, el directe. És un programa viu, on l'actualitat passa per davant dels nassos. Sí, la interpretació dels fets no sempre s'analitzen amb rigor i objectivitat. Aquesta és una utopia a la que fa temps que vam renunciar, no passa res. Però el 'live' ens permet fer les nostres pròpies reflexions sobre l'actualitat, al marge del que dicti el gurú de la taula. No només els espectadors, també alguns dels col·laboradors i comentaristes polítics que formen l'elenc de 'Al Rojo Vivo'. Com per exemple, Pablo Simón: un politòleg de La Rioja de 36 anys, que va estudiar a la UPF i que parla el català amb desimboltura. Té criteri i no acostuma a seguir els dictats de la línia editorial de la casa. Si més no, demostra personalitat.

Pablo Simón 'ARV' La Sexta

Pablo Simón, tertulià de 'Al Rojo Vivo' / La Sexta

El cas és que un gest de desesperació de Simón ha deixat a l'audiència cavil·lant sobre els seus escarafalls després de sentir a Ferreras oferint una última hora preocupant: les autoritats xineses anuncien el contagi humà d'una nova variant de la grip aviària. Una gran notícia quan encara no s'ha superat la pandèmia del coronavirus i tots estem amb l'ai al cor amb l'evolució de la covid, des que es detectés a Wuhan. Hi ha qui interpreta els seus moviments com a una reacció de neguit per un nou perill sanitari, però no tots: molts atribueixen aquest rampell a censurar l'alarmisme amb el que el presentador oferia la notícia. El debat continua, mentre el vídeo es converteix en viral. Un dels causants, l'humorista Facu Díaz: no sabem si ell té la resposta, però fa costat a en Pablo. 

Gesto Pablo Simón en tertulia Ferreras La Sexta

Pablo Simón 'Al Rojo Vivo' La Sexta

Pablo Simón desesperado en 'Al Rojo Vivo' / La Sexta

No seria el primer periodista que es rebel·la en sentir l'intens Ferreras anunciant un nou apocalipsi i furgant en ell. Del tipus que sigui. Fins i tot dels imaginaris.