Ferran Monegal té mala sort. La realitat el desmenteix: TV3 és líder el primer dia de vacances sense ni un sol programa en antena, només refregits, reposicions i espais low cost enllaunats. Però el crític ja tenia escrita la crònica. Fa temps que acusa TV3 de ser una missa per a independentistes i ara va un pas més enllà: escriu que TV3 és com una vident acusada d'estafar i manipular els pobres desgraciadets que hi confien. L'excusa d'en Ferran és l'entrevista que Vicent Sanchis va concedir a Helena G. Melero per acomiadar Tot es mou. El programa se'l va inventar Sanchis per fer fora Jaume Roures. Però Monegal no sap res d'això i va a la seva: FAQs fa bona audiència perquè TV3 "ha diluido el periodismo en favor de una colosal maquinaria de cheerleaders del procés, y solo de una manera de entenderlo".

puigdemont sanchis TV3

TV3

Monegal és el crític de La Sexta Noche i sagna per la ferida: surt a la tele els dissabtes a l'hora del FAQ's i perd dia sí i dia també contra Laura Rosel. Monegal fa un terç de l'audiència de TV3. Ho resol així: " TV3 debería abandonar el sistema de audímetros. Estos artilugios sirven para medir cadenas de TV pero no para santuarios de culto único. A nadie se le ocurrió nunca poner audímetros en las sesiones de La vidente de El Escorial, la iluminada Amparo Cuevas, porque no habia ningún contraste que medir. Los devotos que iban a verla no se planteaban ir a otro sitio. ¡Ahh! Esta ha sido la gran hazaña de Sanchis. Conseguir cerca de un millón de fieles exclusivos. No les da tele, les da de comulgar cada día"

monegal la sexta

La Sexta

Els símils no són el fort del crític. Ja va dir que Junqueras a la presó és com Boadella i ara recorre a una senyora que als anys 80 deia que veia la Verge 376 vegades. La van denunciar per estafa i manipulació i el seu psiquiatra va diagnosticar “No diferencia la realidad de la ficción, con elementos masoquistas, y todo ello condensado en episodios alucinatorios visuales y auditivos”. Això és TV3 i els que la miren, segons Monegal. L'alucinació dura fins i tot de vacances: la sèrie Un poble francès es va estrenar amb un 16% i va ser líder. Els que la van veure poden jurar a Monegal que no tractava del procés. L'estrena de TV3 x un tub va fer un bon 12,8% i l'experiment d'Eloi Vila estrenant Al cotxe amb anònims també va agradar, 10,6% només per sota de la revelació de l'estiu The good doctor 16,1% a Telecinco.

Ousman Refugiat - Sergi Alcàzar

Sergi Alcàzar

La història amb que va començar Al Cotxe és la de l'Ousman, un immigrant de Ghana arribat a Catalunya. La va descobrir El Nacional en aquesta esfereïdora entrevista del març de 2017: "O mors pel camí o arribes. No hi ha sortida". Monegal insulta els qui miren TV3 comparats amb estafats per falses vidents. Hauria de pensar qui ofèn: si Vicent Sanchis, que hi és de pas, o als espectadors que s'emocionen amb històries com les de l'Ousman. A Monegal no li quedava espai a la crònica per comentar aquesta TV3. Segur que ho fa demà.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat