El programa El hormiguero ha comès un plagi. Pablo Motos ha emès un reportatge d'un matrimoni català el Xavier i la Carmen, 66 anys casats, en què el marit cada dia agafa el seu tamboret i es planta davant de la finestra de la residència on hi viu la seva dona amb Alzheimer. Una troballa dels Serveis informatius de TV3, una història humana de Covid que va emetre's a la contraportada del TN vespre del 14 d'abril. Un mes després Antena 3 emet el reportatge sense citar que qui va donar a conèixer la història humana va ser TV3. Molt lleig.

XAVIER I CARMEN A TV3 (14 ABRIL):

tn vespre tv3

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 324cat (@324cat)

TV3

XAVIER I CARMEN A EL HORMIGUERO (5 DE MAIG):

el hormiguero ant3

Antena 3

Pablo Motos no només nega que l'origen sigui una feina de TV3 sinó que té la barra de dir "Esta historia es muy difícil de verla en TV. Es esencia de la vida pura y la hemos captado. Es una historia que nos enteramos la semana pasada". Tot mentida, difícil de veure a TV? però si ho han copiat de TV3. Nos enteramos la semana pasada. La notícia la va fer TV3 el 14 d'abril. Una cosa és no citar la feina dels companys. L'altra és ja pixar-s'hi i posar-se medalles. Van fer plorar la convidada a plató, Eva González, però qui plora és la integritat periodística i el fair play entre cadenes. L'anticatalanisme típic d'Antena 3.

eva gonzalez Antena 3

Eva Gonzalez plora, Antena 3

junquweras hormiguero A3

Imitació d'Oriol Junqueras a El hormiguero, Antena 3

El hormiguero ja va tenir el seu moment repugnant pintant un Oriol Junqueras gordo i guenyo a la presó enfotent-se'n d'ell. Una poca sensibilitat amb Catalunya inexplicable. El co-productor del programa és català, exsoci d'Alfons Arús:  Jorge Salvador. Les formigues fatxes són ara també les formigues xorices. 

------

PD: Les autores de la peça original són dues periodistes de TV3: Noemí Prous i Mireia Prats. Aquí sí les citem.