Durant aquest estiu estem gaudint de moltíssimes imatges de nombrosos presentadors i presentadores catalans relaxant-se durant les seves merescudes vacances, la majoria, en indrets paradisíacs i espectaculars de la nostra geografia. La gran majoria han triat els Països Catalans, majoritàriament les illes. Periodistes com Ricard Ustrell, Xavi Coral, Laia Ferrer, Jordi Robirosa i Marta Bosch, també Santi Millán o Risto Mejide,  són a Menorca. Algun d'ells, com el presentador de Got talent, tal i com va arribar al món, a bord d'un iot, calma total mentre la seva dona el grava sense que se n'adoni.

santi millan desnudo yate

Santi Millán, fresquet i lleugeret de roba, dalt d'un vaixell en aigües del Mediterrani, a Menorca / @rosaolucha

Toni Cruanyes, de la seva banda, ha optat per Canet de Mar o Helena Garcia Melero a la seva estimada Cadaqués. D'altres, molts també, han preferit fugir de les altes temperatures de la costa i anar cap a l'interior del país o cap al nord. Ariadna Oltra és al PallarsCristina Puig a Besalú, o fins i tot hi ha qui ha triat la Catalunya Nord, a la comarca del Vallespir, un preciós poblet  que Espartac Peran etiqueta Saint-Laurent-De-Cerdans, Languedoc-Roussillon, Sant Llorenç de Cerdans. 

D'altres, com María Fernández Vidal, visitant la sempre preciosa Vall de Boí o Laura Rosel anant al País Basc acompanyada d'una bona amiga de la competència, la periodista Maria Xinxó de RAC1.

rosel i xinxo euskadi

Maria Xinxó i Laura Rosel, a Euskadi / @laurarosel

A Elisenda Carod l'hem vista aquests dies, per exemple, per terres andaluses. "Viatge obligatori a Tarifa, Càdis, Gibraltar i Màlaga", escrivia no fa gaire, ben acompanyada per unes amigues. També a Esterri d'Àneu, novament al costat d'algú a qui s'estima amb bogeria, la seva gossa Lola, en una imatge imponent de l'animal en un paratge senzillament espectacular.

elisenda carod vacaciones

Elisenda Carod i unes amigues, de vacances per terres andaluses / @elisendacarod

carod perra lola

La gossa Lola, d'Elisenda Carod, contemplant les bondats d'Esterri d'Àneu / @elisendacarod

La presentadora de l'Està passant de TV3 ja cal que carregui piles de cara a la temporada vinent que començarà al setembre, possiblement, la més intensa de la seva carrera professional. Perquè la partenaire de Toni Soler o Jair Domínguez tindrà una feinada de por aquest curs 2021-2022. Després que Catalunya Ràdio decidís girar l'esquena i donar per acabat el programa de migdia L'apocalipsi, que presentava al costat de la periodista Elisenda Pineda i la còmica Charlie Pee, a la pèl-roja se li ha presentat una nova oportunitat a la ràdio pública catalana, fent honor a aquella màxima que quan una porta es tanca, s'obre una finestra.

pee carod pineda

Charlie Pee, Elisenda Carod i Elisenda Pineda, punt i final a 'L'apocalipsi' de Catalunya Ràdio / @elisendacarod

catalunya radio carod

Elisenda Carod, a Catalunya Ràdio / @elisendacarod

Toquen vents de canvis a Catalunya Ràdio. El més significatiu, l'adeu definitiu al programa estrella de tardes, l'Estat de Gràcia de Roger de Gràcia, lluny, pel que fa a repercussió, del seu màxim competidor, el Versió RAC1 de Toni Clapés.

Per mirar de reduir distàncies, la ràdio pública aposta per un tàndem per reflotar les tardes, el que formaran Òscar Fernández i l'esmentada Elisenda Carod. Però que no es preocupin els seus fans, que continuaran veient la seva cara, el seu somriure, les seves ulleres i els seus característics cabells, cada vespre abans del Telenotícies Vespre, perquè farà doblet.

elisenda carod ara

Elisenda Carod, ara / @elisendacarod

Una Elisenda Carod que fa cara de relaxada tot i la feinada que se li gira. Suposem que haurà caigut també alguna remullada durant les vacances en alguna piscina. Però qui li anava a dir fa una pila d'anys a aquella nena que es banyava en una piscina que anys després, l'estiu del 2021, estaria a punt d'encetar un període on formarà part de dos projectes tan importants com les tardes de Catalunya Ràdio i els vespres de TV3. Perquè efectivament, la nena que s'amaga darrera la imatge publicada per Catalunya Ràdio com a joc pels seus oients, i que obre aquesta peça, és ella.

elisenda carod nena

Elisenda Carod, de nena / @elisendacarod

La mateixa cara entremaliada, el mateix somriure, la mateixa mirada. Costa, però, veure-la sense les seves grans i característiques ulleres i sense la seva cabellera pèl-roja, si més no, amb els cabells mullats cap enrera, no se li percep tant...

Quan aquella Elisenda va acabar aquelles vacances d'estiu, l'esperava un nou curs escolar, potser quart o cinquè d'EGB... Ara, el curs que l'espera d'aquí a quatre dies té pinta de ser molt més exigent. Segur que ho farà molt bé.