Els presentadors de TV3 han marxat de vacances. EN Blau els ha perseguit allà on van. Tots han triat els Països Catalans, majoritàriament les illes. Ricard Ustrell, Xavi Coral, Laia Ferrer, Jordi Robirosa i Marta Bosch (com Santi Millán o Risto Mejide) són a Menorca.

Altres es queden al Principat: Ariadna Oltra és al Pallars, Cristina Puig a Besalú, Toni Cruanyes a Canet de Mar, Helena Garcia Melero a Cadaqués... Ningú ha triat el País Valencià i per fi algú tria la Catalunya Nord, a la comarca del Vallespir, un preciós poblet  que Espartac Peran etiqueta Saint-Laurent-De-Cerdans, Languedoc-Roussillon. Sant Llorenç de Cerdans:

Espartac Peran en família, amb els seus dos fills i una colla de nens agafant gripaus a una riera. La foto és, de moment, la més maca de totes les que han penjat els VIPS de TV3. Ara que costa que al sud de França se li digui Catalunya Nord, convé recordar com s'hi parla català o s'hi llueix la bandera europea, francesa i catalana.

O que Puigdemont i fa camí:

Espartac Peran és habitual de les manis indepes, el de Mataró és un independentista de pedra picada, català i catalanista.  Ara fa de director del concurs d'èxit Atrapa'm si pots. L'hauria de presentar ell, com quan feia el Bocamoll, un altre concurs recordat de TV3:

bocamoll

Espartac Peran al Bocamoll, TV3

Abans era la productora Antártida i ara la gran Mediapro, on  té un altre presentador, Llucià Ferrer, i un altre co-director. No cal tanta gent, són preguntes i respostes. Atenció pregunta, quin presentador de TV3 fa país estiuejant a la Catalunya catalano-francesa? Espartac Peran, parant pels puestos.

---

Espartac Peran, que va ser home del trànsit, va fer a peu les Rondes de Barcelona que sempre explicava plenes de cotxes. Va succeir a una de les marxes per la Llibertat des del seu Mataró natal. L'estrella de la cadena, que treballa lluny de les càmeres, regalvaa als seus seguidors una foto preciosa empenyent el carro infantil amb els seus dos fills dormits:

Els nens han crescut. Una de les cares més conegudes i estimades de TV3 manifestant-se contra la sentència de l'1-O. Es fa més inexplicable que no tingui un programa on seguir en contacte amb els espectadors. Els followers esperen veure'l aviat en antena. 

Fa fotos meravelloses.