Eduard Punset s’ha mort avui a Barcelona als 82 anys després d’una llarga malaltia. El divulgador científic, exconseller de la Generalitat i exministre del govern espanyol, és conegut també per una àmplia obra literària i per presentar Redes, el programa de ciència de TVE que va conduir durant gairebé dues dècades, entre el 1996 i el 2014.

Eduard Punset - ACN

ACN

El buit que queda per la pèrdua de l’Eduard Punset és enorme, sobretot a la família. Enrere deixa les seves tres filles, Elsa, Carolina i Nadia; i la seva dona Suzel, amb qui es va casar ara fa 60 anys. Dues de les seves filles, l’Elsa i la Carolina Punset, són molt conegudes per la seva activitat pública. La Nadia, en canvi, sempre ha preferit dur una vida més discreta.

A les xarxes socials, la Carolina ha homenatjat el pare amb aquesta fotografia de quan era petita, abraçada a l’Eduard. “Es tan duro despedirse... que no me abandone nunca tu alegría y tu optimismo. Pierdo un referente irremplazable. Aleko y yo te echaremos terriblemente de menos. L’Aleko és el fill que la Carolina va tenir amb l’Alexis Marí, el seu home, a qui va conèixer quan tots dos eren diputats de Ciutadans al País Valencià. Ara, cap dels dos forma part del partit de Rivera: els acusen de ser part del problema polític a Catalunya, i no pas de la solució.

El gendre de l’Eduard Punset també el recorda al seu compte de Twitter: “Me has enseñado mucho. Mi agradecimiento y mi respeto, escriu Marí. En una de les fotografies que acompanyen la piulada, el divulgador científic somriu al costat del seu net acabat de néixer i que es trobava aleshores a l’incubadora.

L’Elsa Punset, dona de ciències com el pare, col·laboradora de Redes i d’El Hormiguero, també l’ha homenatjat a la xarxa, compartint el vídeomuntatge amb el qual la família ha comunicat la mort de l’Eduard i que ja compta amb gairebé 300.000 reproduccions.

El periodista Albert Om va passar, l’any 2009, un dies a casa de l’Eduard Punset per a gravar un capítol d’El convidat. Al programa, el científic va sorprendre l’audiència afirmant que “no està demostrat que em moriré”. Avui, deu anys després, són molts els que recorden aquelles paraules. Descansi en pau.