Estel Solé és moltes coses: actriu,  escriptora i tertuliana. La seva sèrie més famosa va ser La Riera de TV3, i com a opinadora al Tot es mou on ha arribat a tenir l'espai estrella, La tribuna, i també va sovint a Obrim fil, el debat de Xavier Sardà a TVE. A banda és dona i mare, parella del dramaturg David Plana amb qui té dues criatures. Ser dona no és una dada menor perquè pateix una malaltia molt dolorosa i exclusivament femenina, l'endometriosi. Un dolor al nivell d'un infart, segons ella mateixa reconeix, només per persones que tinguin úter, és a dir, dones. Beth Rodergas també la pateix i ja va dir a TV3 "Si la tinguessin els tios se'n parlaria més". Estel Solé, sense dir-ho així, sembla que està d'acord amb Beth per la mala experiència que acaba de patir.

estel sole tv3

Estel Solé, TV3

Ha explicat en un fil de twitter que va tenir un atac de dolor brutal per aquesta malaltia i que els sanitaris, ni els que la van atendre en l'ambulància ni els que la van atendre a l'hospital, no en sabien gaire de la dolència. La van tractar molt bé però se sorprèn del poc coneixement que tenen professionals mèdics de l'endometriosi:

Haver de fer entendre dins l'ambulància on estàs estirada a una camilla què pateixes, puntuar el dolor, que es qüestioni i es confongui amb un mer dolor abdominal com un mal de panxa no és gaire agradable. Frustració de moltes dones que no s'expliquen per què no s'estudia més aquesta dolència en Sanitat. Com va dir la Beth, potser hi ha un biaix de gènere, masclisme.

beth rodergas tv3

Beth Rodergas a TV3

Beth va dir a TV3: "La tinc diagnosticada des dels 16 anys. Em van operar dues vegades dels ovaris. Cada mes quan tinc la regla el teixit s'ha de despendre però petits trossets es queden aferrats al cos, com ara al recte o a l'apèndix. Es poden fer quistes. És molt bèstia el dolor de regla, he arribat a desmaiar-me, a vomitar, a tirar-me per terra. És un dolor molt heavy. Provoca infertilitat. El meu segon fill, el Kai, és in vitro perquè ja m'havia afectat una de les trompes". Afecta una de cada deu dones però se'n parla poc, i afecta a cares conegudes com Estel Solé o Judith Antequera. Beth ho denuncia: "Està bastant silenciada. Si la tinguessin els tius se sabria més".