Pels que ens agrada aquest mitjà meravellós que és la ràdio avui és un dia gran. Perquè aquest dimarts 13 de febrer se celebra el Dia Mundial de la Ràdio, una data marcada en vermell no només pels oients sinó també pels que s'hi dediquen i estimen aquesta manera de comunicar, d'arribar a molta gent, d'informar, d'entretenir, de fer-nos companyia. Una jornada que s'està vivint de manera molt especial a la ràdio pública catalana, on des de primera hora se celebra comme il faut aquest dia.

Per exemple, a El matí de Catalunya Ràdio, on Ricard Ustrell ha saludat quatre persones que els oients no s'esperaven trobar a l'altra banda de les ones i que només saludar, han emocionat el personal, ens han portat a velles i belles èpoques passades, un exercici de nostàlgia que ens ha posat la pell de gallina, especialment als que n'érem fans. I és que aquest dimarts, qui ha aparegut als estudis de Catalunya Ràdio?: Toni Soler, Queco Novell, Manel Lucas i Bruno Oro. O el que és el mateix, els artífex d'un dels millors programes de ràdio que mai s'hagin parit: el "Minoria absoluta", aquella obra d'art que barrejava la informació política amb l'humor (sovint, la millor manera de prendre's la política no és una altra que amb l'humor, si no, de vegades no s'aguanten les bajanades que diuen i fan els polítics), on els esmentats feien veus i imitacions hilarants sobre els diferents personatges que protagonitzaven el món de la política. Així lluïen abans...

minoria
Queco Novell, Toni Soler i Manel Lucas a 'Minoria absoluta' / RAC1

...i així llueixen ara:

minoria2
Queco Novell, Manel Lucas, Bruno Oro i Toni Soler a 'Minoria absoluta' / Catalunya Ràdio

Conversa deliciosa en aquest retorn per un dia del Minoria absoluta, avui a Catalunya Ràdio després d'anys i panys que es va emetre a RAC1. Asseguren que el programa és l'"avi" del Polònia i que amb el programa radiofònic van habituar els polítics a aguantar l'humor i les seves caricatures. Ustrell no pot dissimular "l'emoció d'això d'avui". I ells quatre: "Estem grans, però bé. Ja no som aquells gamberros, ara som establishment, burgesia. Som l'elit, homes blancs heterosexuals, parlem des del privilegi. Jo ja m'aniria a casa", diu un Toni Soler sorneguer. Ustrell es queda a un costat i es queden aquests genis fent una edició especial del Minoria, en que hem pogut tornar a sentir la sintonia que ens porta a aquella època, i després, les veus de Franco, Pasqual Maragall, Mariano Rajoy, Ángel Acebes (meravellós Bruno Oro), Mariano Rajoy, Felip VI, Lluís Llach, Joan Clos, Artur Mas, Federico Jiménez Losantos, Nicolás Maduro, Jan Laporta, Jordi Hereu, Cristiano Ronaldo, Rodríguez Zapatero, Josep Cuní, Miquel Calçada, Antoni Bassas, Matías Prats i companyia. Un retorn commovedor:

Després de sentir-los, segur que no soc l'únic a qui li encantaria que tornessin de manera permanent. Que Catalunya Ràdio faci el que calgui i els convenci perquè torni el Minoria absoluta.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!