A RTVE Catalunya s'han posat a fer feina de cara a presentar als espectadors catalans una proposta atractiva i competitiva. No ho tenen fàcil, però han decidit reforçar la seva graella amb alguns presentadors i programes nous que segur que els faran donar un pas endavant. La competència és ferotge, no només de les cadenes estatals, sinó especialment, de cara al seu públic, de TV3. Curiosament, han decidit comptar amb alguns rostres populars lligats amb la televisió pública catalana per fer aquest salt. Professionals contrastats que segur que donen un plus a la desconnexió en català del canal públic espanyol. Per això, a partir d'ara veurem per exemple a TVE Catalunya la Danae Boronat.

La de Tarragona torna a tenir un programa diari després del seu pas per la Zona Franca, el late que va provar sort a TV3 els darrers temps. Canvia, però, de franja, ja que ara passarà a les tardes en la que és una de les principals novetats de la cadena, L'altaveu, que arrencarà dilluns vinent a un quart de sis de la tarda a La 2. El programa, que competirà amb altres opcions de tarda com Planta baixa (TV3), TardeAR (Telecinco) i Y ahora Sonsoles (Antena 3), serà un espai on tindran cabuda testimonis quotidians i on també estaran molt pendents de l'actualitat. "Explicarem la història de totes les persones que tinguin alguna cosa per explicar. Volem passar-nos-ho molt bé, entretenir la gent i tenir sempre un somriure. Amb un to distès, amb la intenció que el públic s'ho passi bé. Per mi és un plaer i un repte", ha explicat la mateixa Danae, que compaginarà aquesta tasca amb la retransmissió dels partits del Barça femení que s'emetin per TV3, com ve fent des de fa temps.

Però Boronat (a qui també hem vist al capdavant del programa esportiu Onze els divendres o fent de tertuliana algun altre dia de la setmana al programa dirigit i presentat habitualment pel Xavi Valls) no serà l'única cara coneguda que apareixerà davant dels espectadors de TVE procedent de TV3.

tve ant cugat
Els presentadors de la nova graella de TVE Sant Cugat / TVE

I és que també han fitxat una de les cares més optimistes, alegres i desenfadades de la cadena, una reportera divertidíssima i sense vergonya, que enamora la càmera i que és un bri d'aire fresc cada vegada que hi apareix: la valenciana Nerea Sanfe, a qui podem veure sovint a l'APM? regalant a l'audiència les seves incursions hilarants en qualsevol esdeveniment.

Ara Sanfe estarà al capdavant d'un programa amb un altre rostre molt estimat de TV3, l'actor David Fernàndez, a qui hem anat seguint des de les seves intervencions als programes del Buenafuente. Es tracta de De carrer, un espai dins del gènere documental i reality viatger que converteix carrers i places de Catalunya en protagonistes. 13 capítols de 50 minuts de durada centrats en quatre carrers descoberts pels dos presentadors, que xerraran amb persones que hi formen part. Segons Fernàndez, "agradarà molt a la gent perquè al final tu passeges pels carrers i no coneixes la seva història. Així que coneixerem la seva història i parlarem amb les persones que han viscut tota la vida". Sanfe afegeix que "descobrirem cada carrer investigant molt. Gràcies a 'De carrer' podreu ser guies turístics, podreu anar pels carrers i dir això m'ho ha explicat el David, això m'ho ha explicat la Nerea i això és molt bonic".

A banda d'ells, Farem el que podrem, nou programa de Gemma Nierga sobre la criança, on hi participaran en el seu paper com a pares gent com Jordi Basté, Judit Mascó, Eduard FareloElisenda Roca, Martina Klein o Àlex Corretja, o l'emissió de la sèrie ja vista per TV3, Això no és Suècia, de l'Aina Clotet i el Marcel Borràs; la quarta temporada de Va de Verd amb María Gómez; i Punts de vista amb la Tània Sarrias.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!