Segur que els fans del Jordi Basté esperen tornar-lo a sentir un cop hagin acabat els dies de descans que s'ha agafat, i on ha estat substituït de manera impecable per l'Albert Sort a El món a RAC1. El periodista d'Horta tornarà aquest dimarts 2 d'abril després d'una aturada per Setmana Santa on sabem, per exemple, on ha estat aquest diumenge: a Manchester. Allà, a les grades de l'Ettihad Stadium, Basté ha vibrat animant al City del seu gran amic Pep Guardiola, contra l'Arsenal d'Arteta. Al final, però, un empat a zero en un partit on el locutor va vibrar amb l'ambient, però no amb els gols, que no n'hi va haver.

b
 

Abans, però, d'anar a veure el conjunt citizen, el bo d'en Jordi va agafar carretera y manta i va enfilar cap a dalt, partint des de Barcelona. Va fer com milions de catalans que aquests dies s'han posat al volant per anar al lloc triat i desconnectar uns dies de Setmana Santa. Probablement, molts dels que estiguin llegint aquestes línies hores d'ara, d'aquí a una estona enfilaran cap a casa, camí de tornada d'allà on tothom es trobi. Aquest dilluns de Pasqua es posa el punt i final a quatre dies de festa (alguns afortunats més i tot), on hem tingut la majoria dels dies passats per aigua, menys aquest dilluns, dia de padrins i fillols, d'ous de xocolata i mones a tutiplén. No sabem si el Basté és padrí i ha hagut de comprar mona, però el que sí sabem és que s'ha empipat com una mona per un fet massa repetit en el temps.

Jordi Basté TV3
Jordi Basté TV3

El Jordi ja n'està fins el gorro d'una imatge que es repeteix sistemàticament cada vegada que circula per una autopista i que aquest passat dijous sant ha tornat a constatar. Un dijous sant que probablement se'l va passar blasfemant al volant. Ja era hora que algú ho digués en veu alta. Perquè el periodista de RAC1 ha alçat la veu, fart i indignat que es repeteixi una vegada i una altra una imatge. Ho ha verbalitzat al seu article d'opinió de La Vanguardia. Allà, Basté apunta directament un col·lectiu, "la pitjor confraria de la Pasqua!". Qui?: la gent que condueix SEMPRE pel carril del mig en una autopista i autovia, "Són tant homes com dones, madurs i joves, sempre amb mirada frontal fixa i rictus seriós i concentrat... els que estan convençuts que invocant els 120 km/h els val per incrustar-s’hi, al centre de l’univers, desconnectant de la vida que hi ha al seu voltant­". I explica la seva pròpia experiència dijous passat, Dijous Sant, i per santa paciència, la seva.

jordi baste portada
Jordi Basté / TV3

Va ficar-se a la carretera cap al migdia, a l’AP-7 en sentit nord... Maldita sea la hora: "Definitivament les autopistes han de ser amb peatge o no ser-ho perquè al pas que anem s’hi acceptaran bicicletes, tricicles, patinets elèctrics o sidecars. Sens dubte no empitjorarien la fauna de l’asfalt que s’organitza per culpa dels del carril del mig, veritables psicòpates de les autopistes", escriu al citat mitjà. Gent que li fa treure el pitjor d'ell mateix quan s'hi troba, "em declaro incapacitat amb aquests ermitans del volant, amb aquests extraterrestres que s’arrapen al volant durant hores sense establir contacte amb ningú". Conductors que "es mantenen impassibles als cops de clàxon, no saben llegir els panells lluminosos de 'circuleu per la dreta'". I no només reben ells: "tampoc els admirables cretins inconscients que els avancen il·legalment per la dreta, els llums llargs dels ofesos que alerten de la seva immediata arribada per la rereguarda...".

Jordi Basté - Sergi Alcàzar
Jordi Basté - Sergi Alcàzar

Compartim amb el bo d'en Jordi la seva indignació per aquests espècimens de la carretera, amb els que no hi ha res a fer. Llença la tovallola: "Res. Velocitat de creuer. Avançant ningú. Avançats per tots. Són els perros del hortelano de les autopistes i hau­ríem d’anar contra ells amb totes les taules de la llei. Això no va de córrer, va del primer manament de la conducció: el respecte". Segur que aquest dilluns se'ls trobaran, "molts lectors teniu clar qui són, potser vosaltres mateixos perquè el pitjor d’aquesta confraria del carril del mig és que no us sabeu ni reconèixer. Aparteu-vos, per Déu!"... Ho subscrivim fil per randa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!