Dues estrelles mundials del futbol i del Barça ens han regalat una de les fotos més boniques: Aitana Bonmatí i Pep Guardiola, Pep Guardiola i Aitana Bonmatí, junts, somrients, feliços d'estar l'un amb l'altre. Sentiments recíprocs: la de Sant Pere de Ribes és fan declarada de l'exfutbolista i tècnic de Santpedor, mentre que l'entrenador del Manchester City està rendit als peus de la migcampista i Pilota d'Or. El document immortalitza una dupla que fa sospirar a la culerada. Bé, no a tothom, clar. Sempre hi ha versos lliures i gent una mica desubicada. I, sense tenir gens de ganes que s'ofengui, aquesta seria una expresentadora de TV3, que ara fa de tertuliana al programa esportiu 'Onze': Danae Boronat.

La tarragonina ja no fa les retransmissions dels partits del Barça femení a la tele pública. Tampoc s'encarrega del malaguanyat 'Zona Franca', el late night de Joel Díaz que va saltar pels aires per aquell gag de l'esvàstica, el PSC i Manel Vidal. La direcció de l'ens va fer fora el col·laborador i Díaz, en solidaritat, va plegar sobtadament. La productora Atomic Beat no volia perdre el contracte, i va començar un càsting per reprendre les emissions que va ser una autèntica gimcana. Ningú volia fer-se'n càrrec. Era un producte massa personal i marcat per la polèmica. Quan l'àrbitre estava a punt de xiular el final del partit, va sorgir la figura de Boronat, que venia de presentar actes de cryptobros No va aconseguir l'objectiu d'assegurar la supervivència de 'Zona Franca'. Audiències baixes, molta crítica i la decisió final: al calaix sine die. Es veu, però, que ha recuperat per un dia l'esperit d'aquell programa, on l'acidesa i la incorrecció eren, suposadament, la norma. El que passa és que no ha triat bé ni l'objectiu, ni l'execució ha estat magistral, ni res. No s'entenen les seves ganes de ficar zitzània. Sobretot perquè a la imatge el que es reflecteix és afecte, respecte i admiració mútua.

Danae boronat TV3
Danae Boronat / TV3

La imatge no té gaire context, no sabem on s'ha celebrat la trobada. Sembla, això sí, un hotel, segurament a Manchester. Que Bonmatí hagi viatjat fins allà després del partit i victòria de Champions contra l'Eintracht Frankfurt no seria gens desgavellat. La futbolista escriu un text que ressalta els nexes en comú entre tots dos: "Compartim passió i aniversari. Referent". No, no es tracta de la celebració d'aquesta data assenyalada, perquè tots dos són del 18 de gener. Ara bé, serveix com a regal avançat, perquè traspuen felicitat i orgull. Tot el que envolta la publicació és positiu. Tot menys l'aportació d'una Danae que sí, que té dret a donar la seva opinió, però també la resta del món a dir-li que ni ha estat bé, ni oportuna, ni assenyada. Un desastre.

Escriu la Boronat al respecte: "Ja voldria el Pep haver estat la futbolista que ets tu”. És d'aquelles sortides de to que deixen els ulls com taronges. Més enllà de posar-nos a comparar el palmarès i la trajectòria, i fins i tot que pugui tenir raó, aquí la mare dels ous és que no calia. I que a aquest joc, de fet, podem jugar tots. Segur que sortirien afirmacions que no li farien gens de gràcia a la Danae. Els que s'han trobat el bolet gratuït de la periodista han reaccionat a l'instant: "Sobra", "qué necesidad de hablar mal de Pep", "respecta't una mica i deixa de fer el ridícul", "l’has pifiat", "hi ha moltes maneres de fer-li la pilota a una persona…i has escollit la pitjor". Ensorrada.

cometarios Danae Guardiola Instagram
Respostes a Danae Boronat / Instagram
cometarios Danae Guardiola 2 Instagram
Respostes a Danae Boronat / Instagram

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!