La nova reencarnació d'Operación Triunfo' ha vist la llum, i el primer que surt és felicitar a la productora catalana Gestmusic. Han aconseguit un producte rodó, amb tota l'essència del format però renovat fins als fonaments. Tècnica, dinàmica, discurs. A barraca. Adeu, gales interminables i sovint anodines de TVE. Hola, entreteniment i seny. El salt a Amazon s'ha justificat a la primera, com també s'està demostrant un encert posar la Chenoa com a conductora. Era la seva gran estrena com a presentadora, complint el somni de tornar al programa que la va descobrir, i en circumstàncies adverses pel que fa a l'estat d'ànim.

La revelació sobre la separació del seu marit Miguel Sánchez, tan sols un any després de casar-se, va provocar un enrenou majúscul pocs dies abans de la cita més esperada. Podria estar com un flam, però va demostrar talent, domini i experiència. I espontaneïtat. Sense això no seria ben bé ella. En cap moment va amagar que estava nerviosa, entre altres coses, perquè era impossible amagar-ho. Tanmateix, a mesura que passaven els concursants, les actuacions i les diferents etapes de la gala, la vam veure més i més còmoda.

Es va permetre fins i tot algun luxe, com el comentari que li va deixar anar al Lucas, concursant uruguaià resident a Vallirana i per a molts espectadors, el guapo oficial de l'edició. La cabellera, el bigotet, l'accent... tot suma. Resulta que el paio té una xicota oficial que haurà d'esperar-lo lluny de l'Acadèmia instal·lada a l'antic Hospital del Tòrax de Terrassa. I això va desembocar en una conversa molt sucosa, de l'estil mestra-deixeble. Chenoa, amb el seu accent argentí: “Lo que yo me pregunto es... esa novia que tenés... Yo no quiero decir nada...” Pausa teatral, mirada matadora i rialles del públic. Venia un hit de camí. Si entrás a l'Acadèmia... Calent, calent. Podria parlar d'experiències d'altres persones, com per exemple Aitana Ocaña. La de Sant Climent es va convertir en triunfita deixant una parella, el Vicente, més sol que un mussol i somiant amb la tornada de la seva estimada. No el va veure mai més, això és així. Evidentment, però, hi havia un altre exemple per posar sobre la taula: el seu. "Y no lo voy a decir por experiencia personal, para nada. No. No voy a entrar ahí. Pero... ¿estás preparado?” Hola, David Bisbal. Com va la vida?

Chenoa mirada Tik Tok
Chenoa / Tik Tok
chenoa bisbal escondidos tve
Chenoa i Bisbal / RTVE

La xarxa ha dedicat una ovació a Laura Corradini, la referència els ha encantat i el que significa la dedicatòria sorpresa, també. Si més no, el que demostra és que té sentit de l'humor. I això és d'agrair. El running gag del xandall gris no morirà mai. Pur 'OT'. Com ella.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!