Interessant debat sobre precarietat laboral dins la CCMA el que ha obert un tertulià molt conegut de TV3, el youtuber Carles Tamayo, que participa del programa d'Helena García Melero Tot es mou. El jove del Masnou ha aconseguit als 28 anys un canal de Youtube amb més de 600 mil subscriptors on fa feines d'investigació o opina sobre digitals que no li agraden. Té èxit a les xarxes però va començar picant pedra. A Catalunya Ràdio, quan era encara més jove. Va treballar a l'emissora de la Generalitat fent vídeos i fotos per un programa de migdies de 2017 a 2019. Tenia 22 anys.

Carles Tamayo TV3
Carles Tamayo TV3
Helena G. Melero TV3
Helena G. Melero TV3

L'any 2016 s'estrenava a Catalunya Ràdio un programa als migdies sobre xarxes socials, el Popap dirigit i presentat per Mariola Dinarès. Avui encara s'emet. Durant la segona i la tercera temporades Popap va contractar un jove del Masnou, Carles Tamayo, per fer els vídeos del programa. Li pagaven 45 euros bruts per feina i dia. Tamayo ara ha revelat no només el seu salari sinó que se sentia maltractat per la directora i presentadora i ara hi ha passat comptes en públic. Amb motiu del seu èxit, l'han volgut convidar al programa Popap i Tamayo s'hi ha negat explicant el mal record que li va deixar la que era la seva cap.

Mariola Dinarès Catalunya Ràdio
Mariola Dinarès Catalunya Ràdio

Carles Tamayo ha fet públics els whatsapps entre ell i la seva ex jefa. Diu que ella és "el peor jefe que tuve en mi época pre-youtuber. Sueldo precario, perdiendo dinero por trabajar, malos tratos, chantaje emocional..." I dona molts detalls d'aquella relació laboral: 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Popap (@popapcatradio)

Tot comença amb Mariola Dinarès demanant si pot trucar-lo per entrevistar-lo a Catalunya Ràdio. Ell respon molt dolgut "Cada vegada que em menciones o em contactes em sento insultat. Les temporades que vaig estar al (Popap) van ser les pitjors jornades laborals de la meva vida. Cada vegada que dius 'Tamayo és youtuber gràcies al (Popap)' és l'equivalent a ''Anna Frank és famosa gràcies a Hitler'. Per mi va ser un infern on rebia per part teva una falta de respecte rere l'altra. Durant 2 anys i mig vaig cobrar 45 euros bruts per programa per fer fotos i vídeos i editar-los. Venia del Masnou, descompta el transport. Havent d'insistir al cap que em pagui. Per part teva, les formes d'exigir les coses eren dèspotes i cada proposta que et feia era un ninguneig constant. Molts cops feia la feina sense cobrar i el pretext era "la il·lusió". Quan deixava el programa perquè no podia més la teva resposta era 'Si marxes pensa que no podràs tornar i és difícil entrar a (Catalunya Ràdio)'. Això és xantatge emocional. No et vaig dir res perquè estaves en una situació de poder respecte mi. La por de no tornar a (Catalunya Ràdio), un mitjà que escolto des de petit. Per tu el valor d'algú ve del seu número de seguidors a xarxes. T'ho dic perquè si ve algú jove paguis sous dignes i quan toca. Sense faltes de respecte. I no em tractis més de tonto". La resposta de la seva excap és victimista "M'has fet molt de mal". Una batussa entre un extreballador i una cap, feta pública. Una lliçó per tots els afectats.