Aquests darrers dies estaven marcats en vermell al calendari de TV3 i Catalunya Ràdio. Feia temps que es venia esperant la decisió de qui dirigiria la televisió i la ràdio públiques d'aquest país, i finalment els dos noms es van saber després que la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals els fes públics. Sigfrid Gras i Jordi Borda s'han convertit en els nous directors de la cadena i l'emissora catalanes respectivament. Així ho va confirmar l’ens en un comunicat intern a tots els seus treballadors, en el qual ha destacat que “aquesta és la primera vegada que la designació de les persones al capdavant de les direccions de ràdio i televisió de la Corporació es fa com a resultat d'un procés de selecció públic i obert, tal com preveu la llei de la CCMA”. Els dos periodistes ja ocupaven ara mateix aquests mateixos càrrecs -però de forma interina- des de les destitucions de Vicent Sanchis i Saül Gordillo.

Sigfrid Gras Jordi Borda tv3 catalunya radio
Sigfrid Gras i Jordi Borda, directors de TV3 i Catalunya Ràdio

Pel que fa a Catalunya Ràdio, hi ha hagut diverses candidatures en aquest procés de selecció. Concretament, s’hi han presentat un total de 10 per a la direcció de l'emissora. Finalment, l'escollit ha estat el periodista de Castellserà, de 47 anys, Jordi Borda. Excel·lent professional, portava des del 2003 cobrint la informació relacionada amb el Barça de manera impecable, i amb l'arribada de Saül Gordillo havia estat nomenat adjunt a la direcció. Borda n'és el director a partir d'ara, però un dels altres coneguts aspirants, l'estimat Miquel Calçada, ha volgut expressar el seu punt de vista amb un fil impecable a xarxes. El de Sabadell, històric dels mitjans de comunicació catalans, va ser una de les veus més emblemàtiques de Catalunya Ràdio, no només perquè el mes de juny de 1983, amb 18 anys, va ser la veu de la primera emissió de l'emissora, sinó per algun espai històric com el concurs de migdies Pasta Gansa, quan es feia dir Mikimoto.

Miquel Calçada Catalunya Ràdio
Miquel Calçada a Catalunya Ràdio

Per a la valoració de les propostes presentades, el Consell de Govern s’ha dotat d'una Comissió de Valoració formada per sis persones independents escollides per unanimitat del Consell de Govern que no es van donar a conèixer públicament fins a la resolució del procediment de selecció. Ara, un cop ja s'han sabut els noms dels directors, i passats els dies, en Miquel acaba de rebre la resolució del Consell de la Corpo, motiu que l'ha dut a fer una sèrie de consideracions. La primera, agrair als membres del comitè avaluador independent la bona puntuació que li han donat. La segona, demostrant la seva esportivitat i elegància, "reconèixer la consideració del Consell de Govern envers la meva candidatura, especialment els dos membres que hi van votar a favor. Lamento els que coneixent-me hi van votar en contra". I la tercera, felicitant Borda i posant a la seva disposició el seu projecte perquè en faci ús, si així ho considera. Un gest que l'honora i que demostra el talent professional i humà de Calçada:

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals matisa que "Sigfrid Gras i Jordi Borda han estat els candidats que han rebut una major valoració per part de la Comissió d'experts". En qualsevol cas, Calçada, fa una petició final que emociona molts catalans i que segur que subscriuen el seu desig: "Com a ciutadà d’aquest país, res m’agradaria més que la nostra ràdio pública tornés a ser la referència":

Molta sort a Jordi Borda. Els fans de Miquel Calçada, però, tristos per no haver triat un dels grans de la comunicació d'aquest país.