TV3 acomiada una de les millors. Una empresa de 3 mil treballadors fa 40 anys. La cadena va néixer el setembre de 1983. Enguany haurà de retre un homenatge pel 40è aniversari a totes les cares que l'han feta gran. Hi ha molts presentadors de la casa que després de quaranta anys de feina s'han jubilat. Noms com Joaquim Maria Puyal, Jaume Barberà o Montserrat Besses. En els darrers temps hem vist com la corresponsal a Euskadi plegava, Monterrat Vila. I ara és el torn d'una de les cares més associades a la Cultura, la Moda, la bellesa i el saber estar de la casa: es jubila la gran Maria Josep Soler, la Peté.

Maria Josep Soler TV3
Maria Josep Soler TV3

La periodista, l'edat de la qual no desvelarem però ronda la de jubilació, ha estat tota la vida fent Cultura a TV3, especialitzada en Festivals de Cinema i en Desfilades de moda. Ha cobert des de les passarel·les de Custo a Nova York a la inauguració de botigues de luxe, com la Cerveseria Moritz a la Ronda Sant Antoni reformada per Jean Nouvel. Ha vist passar directors i directores i sempre ha deixat la seva empremta. Va coincidir amb Josep Cuní al programa Els matins, ara formava part de l'equip de Tot es mou als migdies i ha estat Helena García Melero l'encarregada de dir-li adeu per jubilació precisament el dia del seu aniversari. Molta emoció i records a plató:

Helena G Melero TV3
Helena G Melero TV3
Peté rep un ram de flors TV3
Peté rep un ram de flors TV3

Melero destaca la gran exclusiva de la vida de la Peté, durant una roda de premsa de Freixenet amb Shakira on van prohibir als periodistes fer preguntes personals i ella, Peté, com a periodista de raça, s'ho va saltar, i va donar l'exclusiva mundial de la relació Shakira-Piqué, i la colombiana va reconèixer el wakarumor. Peté Soler li va preguntar: "Has alquilado una casa aquí porque vienes mucho. Y mi hija me ha obligado a preguntarte por tu relación futbolística.". Shakira "Todo viene del wakawakismo, hay un wakarumor que se me wakaadjudica. Son gajes del wakaoficio". Shakira deia que sí, que estava amb Piqué. Tenia ganes de respondre, va captar que la pregunta es feia des del bon rotllo. El programa ha rebuscat a l'arxiu imatges diverses de la Peté periodista jove, elegant, sofisticada, sempre al seu lloc. De la vella guàrdia de TV3, però més telegènica que cap altra. Peté Soler té llum:

Peté TV3
Peté a TV3
Peté Soler a TV3
Peté Soler a TV3
Peté es mira vintage TV3
Peté es mira vintage TV3

Maria Josep Soler ha presentat programes propis d'entrevistes al 33, ha aparegut als Telenotícies, a tots els programes de la casa. És una cara amable, famosa, a TV3 tothom la coneix, sempre té un somriure ample per tothom. Ara plega. TV3 va fent el relleu dels antics pels nous. Queda el record dels grans. I ella n'ha estat una. Jubilada sense aspecte de jubilada. Fins aviat, Peté.

Es jubila un altre VIP ex de TV3: Eduard Boet

La Maria Josep Soler no és l'única periodista clàssica de TV3 que plega. També es jubila per edat un gran dels Esports i dels presentadors de TN, Eduard Boet, ara en tasques administratives dins la casa. Adeu a Eduard Boet.

Eduard Boet TV3
Eduard Boet a TV3
Eduard Boet
Eduard Boet