Queda menys d'un mes per a la mort oficial de 'Sálvame', la fi d'una era a Mediaset. El programa més famós de la seva història ha estat crucificat per la nova directiva en un moviment de clara intenció política. La dreta extrema i l'extrema dreta s'han fet amb el control de l'empresa, a partir d'ara els seus espectadors gaudiran de les homilies d'Ana Rosa Quintana i els seus sequaços al llarg de tot el dia. La presentadora marxarà a fer "entreteniment blanc" a la franja dels seus grans rivals de 'La Fábrica de la Tele', però no abans de complir amb la seva missió existencial: fer fora Pedro Sánchez i col·locar Feijóo, Ayuso i Abascal al poder. Una estratègia dissenyada des de Milà per Berlusconi i per Giorgia Meloni a Roma, amos autèntics de la televisió de Las Tablas, a Madrid. Un pla fatxa perfecte. Però té fissures. Comencen els dubtes i a fer-se 'popó', estan passant coses.

La vendetta contra los 'rojos y maricones' de Jorge Javier Vázquez i el productor Óscar Cornejo està molt bé sobre el paper, però després topes amb la realitat i el xiringuito cau a trossos. En primer lloc, matar 'Sálvame' no és tan senzill. Telecinco porta tres lustres vivint de les rendes de l'espai de safareig (del qual és propietari al 33%), i malgrat la davallada dels últims anys encara és a anys llum dels resultats d'audiència del 80% de la graella. Tots els experiments que han intentat des de fa mesos han fracassat, i l'anunci de la cancel·lació ha revifat el share del zombie. Engegar un nou projecte amb el segell AR no és garantia de res. I això fa por

Jorge Javier Vázquez - Europa Press
Jorge Javier Vázquez / Europa Press

Óscar Cornejo, capo de 'Sálvame', maniobra als despatxos per defensar el seu legat

Un altre detall important: Óscar Cornejo no és només un productor de televisió d'èxit, també és advocat. Sap de lleis, però sobretot sap de contractes. No se li escapa res i està defensant a mort els seus interessos i els de la seva gent. Per això hem assistit durant els darrers dies a un creuament d'informacions contradictòries. Que sí 'Sálvame' continuarà, que si l'ERO a 190 treballadors s'havia paralitzat... Les coses no són tan senzilles com les pinten. A hores d'ara la ressuscitació no és una quimera; evidentment no com l'havíem conegut, però hi ha alternatives. Una d'elles és una bomba que farà esclatar el cap de lectors i espectadors. És la gran baixada de pantalons i una plantofada gegantina en la cara d'Ana Rosa. 

oscar cornejo jaume collboni GTRES
Óscar Cornejo amb el seu exmarit Jaume Collboni / GTRES

Ana Rosa i 'La Fábrica de la Tele', l'estranya parella per salvar Mediaset del desastre 

'PRNoticias' té goles profundes a Mediaset que esbomben el temor de la cúpula a ensorrar-se a partir de la tardor. Els resultats podrien trigar massa temps a arribar, i ni tan sols estan convençuts que compleixin les expectatives. La solució? Ajuntar les dues figures irreconciliables, el verí de Quintana i l'escombraria de Cornejo. Una entesa surrealista, sí, però l'últim recurs per evitar el ridícul: "Entraría en juego La Fábrica de la Tele, pues podría producir un programa que hiciera tándem con la periodista madrileña. El objetivo no sería otro que impulsar este nuevo formato informativo que, en palabras de Alessandro Salem, no tendrá contenido político". Quintana claudica. Sense el seu enemic és poca cosa.

Ana Rosa Quintana MEDIASET
Ana Rosa Quintana / Telecinco

Estan desesperats. Fa ferum a patacada de les que fan època.