Entre els milers i milers d'espectadors indignats amb la gal·la dels Goya 2020, hi ha un que mai no passa desapercebut, com Arturo Pérez-Reverte. Sí, és cert. Emprenyar Don Arturo és molt fàcil, i provocar la seva ira un premi que sempre toca a la seva 'tómbola'. Curiós. Recorda la famosa cançó de Pepa Flores, Marisol, homenatjada als premis del cinema espanyol, però que no hi va ser per decisió pròpia (com porta fent durant les últimes dècades). El cas és que Reverte va manifestar el seu habitual fàstic contra la resta del món, queixant-se de que el sector del cinema rebi subvencions. Així, sense anestèsia. Es veu que l'escriptor, corresponsal de guerra, membre de la RAE i 'oh, vaja', creador de novel·les que han tingut versió cinematogràfica, no rep ajudes públiques. Massa agosarat, o massa pidolaire. I massa haterUn dia més a l'oficina .

Perez Reverte

Arturo Pérez-Reverte La Sexta

Ara bé, per molt que siguis un 'espadachín' de les lletres i que tinguis el caràcter una mica irascible, hi ha qui els té ben posats per, precisament, posar-te al teu lloc. Com ha fet el periodista i columnista de El Nacional.cat Antón Losada, recordant-li la seva relació amb el món de les subvencions. "Él que dimitió porque no llegaban las subvenciones que hacían falta para pagarle a él su subvención." Losada rescata un episodi que destapa les seves vergonyes, i que parla de la hipocresia de segons quines crítiques. Les de Reverte, interessades, per cert. Subvencions no, però de plantofades en té unes quantes de regal.

Anton Losada Batman

@AntonLosada

Arturo Perez Reverte intel·lectual La Sexta

La Sexta

Els nebots de l'escriptor de 'Sidi', a l'ull de l'huracà per culpa del seu malhumorat tiet: somien amb viure 'del cuento' com ell i els ha descobert. Aquest sembla ser el concepte de subvencions segons Mr. Alatriste.