D'entre els premis grossos dels Goya, Catalunya s'emporta el de millor directora novell,  Belén Funes que va guanyar el Gaudí agraint-lo en castellà, i dos actors catalans: Julieta Serrano per fer de mare d'Almodóvar i Enric Auquer pel seu impecable accent gallec fent de narco a Quien a hierro mata.

enric auquer

Instagram

La pel·lícula és bona i Auquer perfecte. Era difícil de superar el paper de traficant desgraciat gallec però a l'escenari dels Goya ho va fer. La seva frase final en els agraïments no és per la seva mare o pel productor. No va parlar d'esma sinó que va agafar aire i va dir això:

Enric Auquer: "Y por último, y lo más importante: Gracias a todas las antifascistas del mundo". Santiago Abascal es va negar a anar a la cerimònia, Inés Arrimadas el va imitar i va declinar ser-hi. Andreu Buenafuente va estar fluix en els gags sense furgar en Abascal però la referència més clara als ultres la fa un actor de Rupià (Baix Empordà). Buenafuente calla perquè sap que el twitter fatxa s'abraonarà sobre Auquer:

enric auquer GTRES 

GTRES

Quina dèria tenen a Vox amb la cocaïna. Serà que confonen l'actor i el personatge de narco. O serà que a alguns partits saben del tema. Aplaudiments a l'Enric Auquer.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat