Els resultats de les eleccions al Regne Unit i Escòcia han tornar a posar de manifest la doble vara de mesurar de la premsa unionista espanyola. Se'ls ha vist, una vegada més, el llautó, quan titulaven la gran victòria independentista del SNP de Nicola Sturgeon, "arrasant" amb un 45% dels vots. El verb ha estat un dels més repetits a les principals capçaleres de l'estat, que tracten amb admiració el fenomen 'indepe' escocès mentre que tapen la boca el català, tot i tenir una mica més de recolzament a les urnes. Algú a la sala de màquines de la Brunete mediática ha fet sonar l'alarma: Ep, que ens han tornat a descobrir! I a Antena 3 han posat en marxa la redacció per explicar-nos una historieta digna de "Barrio Sésamo", explicant-nos per què no les podem comparar.

Nicola Sturgeon celebració @Effiedeans

Nicola Sturgeon celebració @Effiedeans

El text treballa amb tres idees principals (i esbiaixades) per adoctrinar la seva parròquia, que demostren l'amnèsia selectiva i la curiosa revisió de documents històrics dels famosos i equànimes informatius d'A3: La primera, que "no existen pruebas documentales de que Cataluña haya sido nunca un país independiente". La segona, que "el referéndum escocés de 2014 fue legal y consensuado". I tercera, que a Escòcia "ningún político independentista se ha saltado la Ley". L'anàlisi d'aquestes contundents raons per negar, una vegada més, els drets i les aspiracions catalanes de tenir un estat propi no el farem nosaltres, no cal. La xarxa ens ho posa fàcil, desmuntant el ridícul article i oferint-li un bon grapat de raons alternatives, i que no els deixen en bon lloc. 

Diferències Escòcia Catalunya Antena3

Diferències Escòcia Catalunya Antena3

Manifestació independència Escòcia EFE

Manifestació independència Escòcia EFE

"Veo, veo. Qué ves. Una cosita": Propaganda unionista infantil. Made in Antena3.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat