Angelina Jolie mai no ha estat una dona comuna i corrent, però, amb 50 anys, ha tornat a deixar el públic sense alè amb una confessió que sembla treta d'una pel·lícula de terror gastronòmic: a la seva taula no falten paneroles, grills, escorpins i fins i tot taràntules. Una revelació que ha desencadenat sorpresa, crítiques i fins i tot nàusees en milions de seguidors que mai no van imaginar l'actriu de Hollywood degustant insectes com si fossin delicatessen.
La intèrpret, que durant anys ha conreat una imatge d'estrella compromesa amb causes socials, va demostrar que el seu esperit aventurer no es limita a la pantalla ni a la filantropia. Per a ella, aquest menú estrany és part del seu dia a dia i, segons les seves pròpies paraules, "els insectes sempre han format part de la dieta en alguns països". Així que, el que per a molts és fàstic, per a Jolie és un autèntic tiberi de proteïnes.
Angelina Jolie i la seva dieta extrema amb insectes
Lluny dels menús sofisticats de Hollywood, l'actriu va decidir obrir les portes de la seva particular "cuina de la por". Tot va començar anys enrere, durant un viatge a Cambodja al costat dels seus sis fills i un equip de la BBC. En aquest llavors, Angelina va ser gravada devorant una taràntula fregida, com si es tractés d'un cruixent snack. La imatge de les seves dents enfonsant-se a les potes velloses de l'aràcnid va fer la volta al món, causant tant fascinació com repulsió.
En aquell episodi, Jolie no es va conformar amb una simple mossegada. Com si es tractés d'un reality culinari, va transformar la jornada en una mena de "MasterChef salvatge", amb paneroles, escorpins i grills servits sobre la taula. Els seus fills, entre sorpresos i horroritzats, van observar com la seva mare donava lliçons de cuina amb els insectes com a protagonistes. Encara que alguns es van negar a participar, un d'ells va confessar que "tenien gust de patates fregides", una comparació que va deixar als espectadors sense paraules.
Menjar bestioles: de la supervivència a la moda alimentària
Per a Angelina, la seva curiosa afició no es tracta d'un simple caprici hollywoodià. Ella mateixa va explicar als seus fills que durant temps de guerra i fam, els insectes van ser clau per a la supervivència de milers de persones. Aquesta visió de les bestioles com a aliment, lluny de l'exòtic, enclou una història de resiliència i necessitat. Però el que podria semblar una excentricitat de celebritat està sostingut per dades científiques.
La FAO assegura que els insectes són una font de proteïnes d'altíssima qualitat: 100 grams de llagosta aporten gairebé la mateixa proteïna que un filet de vedella. A més, contenen greixos saludables, aminoàcids essencials i una sorprenent riquesa en minerals com a calci, magnesi i vitamines del grup B. És a dir, la dieta de Jolie no només és excèntrica, sinó també nutritiva.
Encara que la seva confessió va generar escàndol, el fet és que a molts països el consum d'insectes no és novetat. Al Japó es gaudeixen de cucs de seda en salsa de soja; a la Xina, els escorpins i escarabats fregits es venen com a mossades de carrer; i a Llatinoamèrica, les formigues i els tèrmits rostits són considerades menges tradicionals. El que Jolie fa a casa seva és simplement importar un hàbit global i presentar-ho sota els reflectors de Hollywood. El debat, tanmateix, està servit. Mentre alguns experts donen suport a aquesta pràctica com el futur de l'alimentació sostenible, d'altres critiquen l'impacte cultural de veure a una estrella de cinema normalitzar el que per a molts continua sent "menjada repugnant".