Fumata blanca a Mediaset. En plena revolució hi havia un rum-rum incessant i sense resposta ferma. La marxa d'Ana Rosa Quintana a ocupar l'espai del fulminat 'Sálvame' provocava un dilema, una presa de decisió sensible: qui ocuparia la seva poltrona a la taula política de cada matí, des d'on dirigeix la tropa contra perroxanxé i alimenta la croada PP-VOX. Quintana, després d'acceptar l'encàrrec de la nova direcció, va calmar les feres dient que no marxaria fins que es celebressin les generals a final d'any. Volia el cap del president del govern espanyol decorant casa seva. Però el socialista li va aixafar la guitarra convocant generals anticipades el 23 de juliol. Ains. Pupita. I a pensar.

Tampoc creguin que hagi pensat tant, eh? Només havia de decidir entre dues opcions clares: o més Joaquín Prat, que de vegades se li regirava amb l'argumentari, o recuperar una peça clau de la seva maquinària propagandística. Una deixebla abnegada i amiga dels seus "amics", un chollo. Es tracta de la periodista basca Ana Terradillos, ex de PRISA i aficionada al poder. Al de tota mena. Per exemple, al més fosc de tots, al de les clavegueres de l'estat. És a dir, el comissari Villarejo. Són íntims. Terradillos va ser la sacrificada amb el terratrèmol de la marxa de Sonsoles Ónega a Antena 3, la van enviar a Cuatro a fer, té gràcia, de Joaquín Prat. Ara tornarà per la porta gran, explica Informalia. La roda d'Ana Rosa gira i gira. I de vegades té premi.

ana terradillos riesco flores
Ana Terradillos / Telecinco

Ana Terradillos, la nova Ana Rosa Quintana, íntima de Villarejo

Ara que l'Ana torna a jugar la champions de la intoxicació televisiva, és bon moment per recordar les converses amb l'excomissari. Una delícia sobre com obtenir menjadores per la via més pudenta: parlava de "chupar pollas" i li demanava que volia "sacar tajada" i "comer de abogados". Villarejo li va oferir un tresor: "Te voy a dar varias cosas interesantes para que tú manejes y saques partido con ellas". Gran periodista, ja ho veuen. Connecta perfectament amb Ana Rosa, ha fet d'ella durant la seva convalescència, li segueix el rotllo i és tan extremista com la jefa. En qüestions anticatalanes, per exemple, té màster i doctorat en manipulació. Per si algú ha oblidat com les gasta, és bo refrescar aquella bola promoguda per Abogados Cristianos amb l'amén del palmero Israel García Juez i l'altaveu de la Terradillos: "La Generalitat enseña a masturbarse a criaturas de 3 años".

jose manuel villarejo ex comissari policia tandem efe
José Manuel Villarejo / EFE

Quintana no se la juga, tria una soldada obedient i que se sap la lliçó

Aquest és el nivell de la nova cadena amiga, que ni amiga, ni coneguda, ni saludada. Millor a tres o quatre metres de distància, és material perillós. En tot cas és un premi per a una professional incansable. Incansable grimpant, si més no. Ana Rosa està tranquil·la amb ella, no li farà cap jugada rara. O ves a saber, perquè últimament té el galliner esvalotat: els seus tertulians i col·laboradors estrella foten el camp, com Paloma García Pelayo, Cruz Morcillo o Beatriz Cortázar. És una reina, però amb els peus a arenes movedisses. Un mal gest i se l'empassa el fang. Torres más altas han caído. 

Ana Rosa Quintana GTRES
Ana Rosa Quintana / GTRES

Terradillos guanya la partida i Quintana, de moment, respira.