Telecinco put i la ferum surt d'un plató en concret: el de 'TardeAR' i Ana Rosa Quintana. El paparazzi Diego Arrabal, personatge que va passar de protegit a vetat a la graella de Mediaset, va incendiar el panorama mediàtic amb una confessió bomba: la reina vol plegar. Se'n va. Les audiències paupèrrimes del seu programa de tardes, aquell que havia d'ensenyar com es feia bona i rendible televisió en ple 2024, és un Titànic de saldo que s'enfonsa. Té vies d'aigua per tot arreu: per caduc, per gastat, per esbiaixat, per trampós, per ranci. Perquè des que va començar la seva singladura, no li ha dit una veritat ni al metge. Mantenir l'enganyifa durant unes setmanes podia colar, que estiguem a les portes de l'estiu i el programa s'arrossegui com un zombi, ni en somnis. Ni ella pot suportar tanta vergonya. 

Arrabal relatava una reunió tensa a la cúpula de Mediaset, en la que Quintana traslladava un ultimàtum disfressat de proposta. Deixar les tardes i tornar al que més li agrada: l'arena política i l'arenga ultra. És a dir, robar-li la cadira a la seva deixebla Ana Terradillos, la chica para todo d'Unicorn Content. Telecinco tenia dues opcions: acceptar... o deixar-la caure. La batalla, terrible: la cadena no volia canvis, segons en Diego, i els col·laboradors més estrets de Quintana li pregaven que reconsiderés la idea. Que no estava en una posició forta. I segurament no ho deien tant per ella, que amb 67 anys té el compte corrent ben ple. Potser pensaven en les vides de la resta de treballadors del magazín fracassat, que mai no ha arribat a una xifra maleïda: el 16%. Això deia AR el passat mes de setembre. Com de malament ha envellit el discurs. Potser el setembre del 24 ja no hi és a la pantalla.

Doncs bé, sembla que Arrabal va sentir campanes, però que hi ha un rerefons que l'andalús no coneixia i que canvia la història. Es tracta, ni més ni menys, del nou nomenament de president de Mediaset. Perdó: presidenta, Cristina Garmendia. Biòloga, empresària i política, exministra del PSOE amb José Luis Rodríguez Zapatero. La successora del fatxa Borja Prado, el gran aliat de Quintana en l'execució de cares molt populars de la cadena, i que va saltar pels aires fa mesos per friccions amb els directius italians del gegant audiovisual. Prado i Quintana li van vendre una moto a Alejandro Salem, l'enviat dels Berlusconi, que ha resultat un fiasco, una estafa. I Mediaset, que el que vol fer és diners, comença a desballestar l'imperi de dreta extrema i extrema dreta: el fitxatge de Carlos Franganillo per als informatius ja va ser un senyal. Garmendia rebla el clau.

Ana Rosa Europa Press
Ana Rosa Quintana / Europa Press

No cal ser un analista de vista privilegiada per saber que Ana Rosa s'enfilarà per les parets, perquè té l'enemic a casa. I la seva enrabiada justifica l'amenaça de plegar, d'imposar el seu criteri, de fer un torcebraç. Presidenta contra presidenta, una oficiosa, l'altra oficial. Si la Cristina ha arribat a Telecinco per executar l'altaveu d'Ayuso, el PSOE de Sánchez i Zapatero (que no el de Felipe González o Alfonso Guerra, més pròxims a Quintana), la jugada seria antològica. El crim perfecte. Comprin crispetes, això s'anima.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!