La festa de les campiones d'Europa va ser èpica. L'ocasió s'ho valia. El Barça va signar una remuntada tan increïble com merescuda​, per trajectòria, per talent, per esforç. Per tot el que les cracs culers porten anys demostrant dins i fora del terreny de joc. La copa va ser un regal de justícia per a la plantilla, per al cos tècnic i també per a una afició incondicional. El que es va veure a Eindhoven després de la victòria va ser la prolongació del viscut a Torí després d'una derrota dolorosíssima. Tot plegat és la definició més acurada del que és el F.C.Barcelona: més que un club.

L'esclat d'alegria sobre la gespa del Philip Stadium, a la graderia, als vestidors i fins i tot a la pista d'aterratge de l'aeroport holandès va ser només una petita part de la celebració. L'endemà l'equip va ser rebut per les màximes autoritats de la ciutat i del país, amb un bany de masses emocionant a la Plaça de Sant Jaume. Allà vam veure a unes jugadores eufòriques i cansades. La disbauxa passa factura; els càntics, les abraçades, els dancings i, per què no dir-ho, la manca d'hores de son es reflectien a les cares de les protagonistes. A les cares... i a les veus. Per exemple, la de Mapi León: la incommensurable defensa blaugrana, un baluard dels èxits col·lectius, reconeixia que "lo he celebrado mucho y creo que se nota". El que no sabíem és el com. Cosa que, gràcies a una fotografia espaterrant, ara tenim molt més clar.

Mapi León Plaça Sant Jaume Betevé
Mapi León a la Plaça de Sant Jaume / Betevé

Alexia, Mapi i Engen, d'Eindhoven a una discoteca de Barcelona 

L'expedició aterrava a El Prat del Llobregat de matinada, passaven per la Ciutat Esportiva per recollir els seus vehicles i començava la segona part de la festa culer. 3 jugadores van anar a petar a una discoteca del Poble Espanyol on es celebrava una sessió de "Manuelas". Què és? Doncs un esdeveniment adreçat al col·lectiu LGTBIQ+, "una fiesta en Barcelona creada por y principalmente para mujeres. Un espacio seguro para el colectivo en el que aceptamos a todo el mundo. No ponemos etiquetas pero sí ponemos pegatinas". Adhesius que van cobrir el cos d'Alexia Putellas, de l'esmentada Mapi i també de la noruega Ingrid Engen, xicota de la de Saragossa. La Maria i l'Ingrid són la gran parella culer, la seva història d'amor enamora l'afició. Aquest trio d'or va ballar, cantar i va esgargamellar-se com mai a la sala. S'ho van passar tan i tan bé com reflecteix aquesta imatge que fon la xarxa.

Mapi Engen Alexia Putellas fiesta Instagram
Mapi, Engen i Alexia a Manuelas / Instagram

La foto del trio de campiones que fon la xarxa: "Fue muy fuerte"

"¿Cómo celebran las reinas de Europa? Siendo MANUELAS. Lo del sábado pasado fue muy fuerte". Aquest és el text que les organitzadores de Manuelas han triat per publicar els documents gràfics de la gresca post Champions, entre els quals hi ha també un vídeo on no veiem les protagonistes, però sí una bandera del Barça que era la companya inseparable de la Mapi. Una estampa meravellosa, divertida, genuïna, tendra i canalla alhora. Joventut, alegria, disbauxa. Felicitat i patxoca. Els fans han entrat en èxtasi, com ha de ser. "La foto de las 3 que necesitaba", "reines", "el contingut que mereixem"... Una delícia.

Són les número 1, i tot el que celebrin ens semblarà poc. Bravo per elles. L'any vinent, a per la tercera. Que no s'aturi.