Ja fa uns dies que els principals programes de les graelles televisives són de vacances. Els titulars han marxat uns dies a descansar i han agafat el relleu les versions estiuenques. Com ha passat al Tot es mou, on l'Helena Garcia Melero ha deixat lloc a la Sara Loscos. Quan tornin al setembre l'Helena i la resta del seu equip, ho faran amb una novetat important, tal i com va avançar en exclusiva En Blau. A TV3 estan movent fitxes, fent retocs i pensant noves apostes per plantar cara a la competència i per aconseguir ser líders i que els espectadors catalans els triïn a ells. Calia una sacsejada a Sant Joan Despí per fer una tele més competitiva i atractiva i el principal moviment serà posar el Tot es mou als migdies i passar el Planta baixa a les tardes, ara amb Agnès Marquès enlloc d'Ustrell, que tornarà els dissabtes a la nit enlloc del FAQS, que ha tancat la paradeta després de cinc temporades.

tot es mou
'Tot es mou' / TV3

Tot es mou passarà a emetre's als migdies, després d'Els Matins, que per cert, canvien de presentadora. Lídia Heredia marxa a fer de corresponsal a Washington i pren el relleu Ariadna Oltra. Ara doncs, veurem l'Helena, no a l'hora del te o del berenar, sinó a l'hora de l'aperitiu, una vella idea inicial que ja sonava quan es va apostar pel programa. Ja no la veurem més a les tardes. Dos dels col·laboradors més importants del programa els darrers temps també desapareixeran del mapa del Tot es mou. I a ells tampoc no els veurem als migdies. Perquè acaben de rebre una trucada comunicant-los-hi que han decidit prescindir dels seus serveis. Com Riqui Puig, Mingueza o Braitwhaite al Barça, però en tele. Ells mateixos ho han fet saber a través de les xarxes socials. Parlem de Pilar Carracelas i Albano Dante-Fachín.

dante
Albano Dante-Fachín i Helena Garcia-Melero / TV3
carracelas
Pilar Carracelas / TV3

Pel que fa a la periodista, revela que "El motiu que m'han donat és que volen comptar amb veus de perfil no polític. Si és així, és la fórmula més vella del món per silenciar veus incòmodes sense que es noti i de pas no haver de justificar davant dels crítics el manteniment dels Sergi Sols de torn. De tota manera, com molts sabeu, TV3 no és el meu sustent i sempre m'ho he pres com quelcom temporal, que duraria fins que o ells o jo volguéssim, i que he fet de gust perquè sempre hi he dit el que he volgut i aprecio molt la gent de l'equip que ja fa anys que conec allà".

Pel que fa a Dante-Fachín, també avisava d'aquesta trucada, tot i que "Fa un parell de setmanes l'equip del Tot es Mou em va comunicar que la temporada vinent continuaria col·laborant amb el programa al seu horari matinal. Avui, però, he rebut una trucada comunicant-me que la direcció de TV3 havia decidit anul·lar la meva presència al programa".

Orgullós del seu pas

Explica que se li escapen els motius, però que està orgullós del que ha fet des de fa quatre anys: "Vaig començar a participar setmanalment al Tot es Mou al 2018. Això vol dir que em va tocar comentar alguns dels moments més intensos de la política catalana de les últimes dècades: repressió, presó i exili contra l'independentisme, el judici-farsa o les protestes contra les sentències. Van ser moments durs per molta gent. Conscient d'això, sempre vaig intentar aportar un punt de vista compromès amb els drets civils atacats brutalment per l'Estat espanyol, la Monarquia i l'IBEX". També ha volgut deixar clar que "mai, de cap manera, he rebut per part de l'equip del Tot es Mou cap mena de comentari, indicació o insinuació sobre el contingut de les meves intervencions":

Estarem atents per si no són els únics que reben la trucada.