Els culers ho tenen clar: sort que tenim del Barça femení. Mentre el masculí de Xavi Hernández tornava a signar una actuació penosa a Anvers, perdent per 3-2 contra un equip que mai no havia guanyat cap partit de Champions League, les noies entrenades per Jonatan Giráldez passava com una piconadora per la ciutat sueca de Malmö, golejant per 0-6 al Rosengard amb un equip malmès per baixes de gran consideració. Tant se val, no va haver-hi color. Les culers tenen pólvora, talent i classe per exportar-ne. I, una vegada més, Aitana Bonmatí va sobresortir de manera indiscutible. La Pilota d'Or sempre paga la pena. Quina reina.

La de Sant Pere de Ribes va participar amb un dels gols de la nit, assolint una xifra rodona i ressenyable: 200 dianes. La seva felicitat era total. Quina diferència amb el que l'Aitana ha viscut fa ben pocs dies amb la selecció espanyola de Montse Tomé: va ser assenyalada de manera roïna i injusta per una negligència del cos tècnic, com saltar al camp a la segona part amb 10 jugadores. Tomé va culpar-la públicament, i els primos de Zumosol de les causes perdudes, és a dir, Juanma Castaño i els intoxicadors de la COPE, van fer campanya per desprestigiar-la. Van marxar calentets. Res de tot això li passarà a Can Barça, on és una ídola. Bé, de fet ho és a tot arreu, menys a can Castaño i rodalia. Es retraten ells solets. La seva amargura es fa palès als seus rostres.

Un dels condicionants del duel va ser atmosfèric. Feia un fred que pelava. Comprensible, clar, el que seria estrany és que a Escandinàvia no en fes. Totes les cròniques parlen de manera abstracta sobre això, tot i que ningú va mirar el termòmetre. En tot cas, EN Blau ha repassat els arxius meteorològics de la ciutat i el que van registrar va ser una temperatura de -3ºC. Alguns tuitaires pugen la marca fins als 7 graus negatius. Fred, sí, però no per tornar-se bojos. Ara bé, que som gent del Mediterrani, i especialment a Barcelona, aquests barems són impensables... i difícilment suportables. D'aquí precisament ve el gest viral de la jugadora catalana durant el transcurs del partit, una imatge que no es va veure amb exactitud durant la retransmissió, però que gràcies a les xarxes ha quedat al descobert. Una anècdota ben divertida. 

Aitana Suecia EFE
Aitana Bonmatí a Suècia / EFE
 

Bonmatí s'acosta, juntament amb la noruega i més acostumada al fred Ingrid Engen, a la zona de banquetes per rebre instruccions del tècnic Giráldez. Mantenen una conversa en la qual gesticulen força: en un primer moment veiem la migcampista fent el gest de "juntes, juntes". Però de sobre canvia el rictus, s'agafa la mandíbula amb les mans, i amb moltes dificultats li crida a l'entrenador: "¡No puedo hablar!" Després es gira, es dirigeix al centre del camp per continuar el partit i es tapa la cara amb les mans. Glaçada com un caramell. Paralitzada, però tot i això, infal·lible i imprescindible. Número 1. Que n'aprenguin a la meseta.

Aitana Bonmatí suecia X
Aitana Bonmatí glaçada a Suècia / X

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!