El pacte Colau-Valls-Collboni​ encara no s'ha segellat però molts ja s'han de tapar el nas per evitar la ferum que desprèn la maniobra. Sí, la conxorxa té moltes possibilitats de tirar endavant, però els seus protagonistes hauran de pagar un preu per la malifeta. Especialment Ada Colau, que haurà de fer equilibrismes, malabarismes i trucs de màgia per blanquejar al candidat de Cs, i vendre'ns l'aliança amb algú que representa absolutament el contrari del que suposàvem a la de Barcelona En Comú. Res serà igual després del pacte. Ni tan sols el nom ni la imatge corporativa dels partits implicats. Les xarxes, com sempre, van per davant dels esdeveniments, són visionàries. I ja saben com es dirà el nou partitde la que aspira a repetir com alcaldessa. Un vell conegut: ICV. Però no, Iniciativa per Catalunya segueix a la tomba (política). La proposta és una altra.

Iceta, Colau, Valls. L'ICV del 2019. "Progressistes de debò", segons la proposta que corre per Twitter i que hem trobat al timeline de Jordi Magrinyà, de la CUP. Però no és pas l'única proposta que hem trobat a la xarxa, que també s'hi ha posat amb l'altra pota d'aquest (inestable, segur) tamboret: Ciudadanos. 

Triïn la que triïn, segur que reben molt de suport a la seu dels comuns, tan contents com semblen amb el panorama a l'Ajuntament de la capital catalana. Que vagin encarregant samarretes, pins i bolígrafs. Tot s'hi val per retenir el poder, per mantenir càrrecs, per assegurar-se un futur polític. Que aquest futur sigui indigne, no importa.