Des que es va vincular el príncep Andreu, germà de Carles III, amb el magnat Jeffrey Epstein, líder d'una xarxa de tràfic de menors als Estats Units, el fill predilecte de la difunta reina Isabel II es va convertir en el membre més mal vist de la Casa Reial britànica. Tanmateix, recentment ha estat superat pel príncep Harry i Meghan Markle, que han perdut popularitat als Estats Units, el país en el qual es van refugiar després del 'Megxit', en els últims mesos.

D'acord amb una enquesta realitzada per Redfield & Wilton per a Newsweek, la popularitat dels ducs de Sussex al país nord-americà ha descendit a mínims històrics a causa dels escàndols que han protagonitzat després del llançament de la seva docusèrie a Netflix, 'Harry & Meghan' el desembre de 2022, i pel llançament del llibre de memòries de Harry, Spare el mes de gener passat. Tanmateix, en les últimes setmanes la parella ha decidit mantenir un perfil baix, així que no s'han presentat junts en públic des de fa tres mesos, però això no ha esborrat la impressió que els nord-americans tenen sobre ells.

Segons l'enquesta, l'acceptació de Meghan i Harry als Estats Units ha caigut tant que, ara, són menys populars que el duc de York, que va ser acusat d'haver abusat sexualment d'una dona anomenada Virginia Giuffre, quan ella tenia tan sols 17 anys. D'aquesta manera, el príncep Harry ha caigut 48 punts a les enquestes des del mes de desembre passat, registrant una valoració de -10. D'altra banda, Meghan Markle va perdre 40 punts, la qual cosa la situa en -17 en el rànquing de popularitat. De fet, fins fa algunes setmanes el príncep Andreu era el royal britànic més mal vist, ja que comptava amb una valoració de -2 punts. Ara, l'enquesta reflecteix que compta amb el suport del 26% dels nord-americans. Davant el 28% dels enquestats que els rebutgen.

El príncep Harry ataca el príncep Andreu a 'Spare'

En els últims dos anys, tant el príncep Harry com el príncep Andreu s'han vist embolicats en una espècie de competició per veure qui és el membre de la Família Reial britànica més odiat del moment. I encara que Andrés no ha volgut afegir-li llenya al foc en parlar sobre el seu nebot, el fill menor de Carles III sí que ha criticat el seu oncle al seu llibre de memòries, afirmant que la polèmica sobre la seva relació amb Jeffrey Epstein és un "escàndol vergonyós". A més, va recalcar que li semblava absurd que Buckingham els tragués la seguretat privada a ell i a la seva esposa quan es van retirar de la institució, mentre que Andreu continuava gaudint de les bondats dels contribuents. "(Andreu) es va veure involucrat en un escàndol vergonyós, acusat d'haver abusat sexualment d'una noia jove, ningú no havia suggerit si més no retirar-la la seguretat. Pot ser que la gent tingués motius de queixa contra nosaltres, però els delictes sexuals no eren un d'ells", va escriure Harry.

D'altra banda, el 64% dels ciutadans britànics també tenen una imatge negativa del germà del príncep Guillem, xifres que no han deixat de caure des de l'emissió de la seva entrevista amb Oprah Winfrey el març de 2021.