El lloc paradisíac on centenars de joves van viure un veritable infern en mans del magnat mort Jeffrey Epstein i la seva àmplia llista d'amics famosos, la vendran per 102 milions d'euros, segons va indicar Daniel Weiner, l'advocat encarregat de gestionar el patrimoni d'Epstein. Weiner va indicar que els diners recaptats per la venda de l'illa "Little St James" es destinaran al pagament de totes les demandes pendents que va deixar el magnat, que es va suïcidar a la seva cel·la en una presó a Nova York el 2019.

Aquesta bonica illa ubicada a les illes verges de Santa Fe, Nou Mèxic, va ser el lloc elegit per Epstein per construir una xarxa de tràfic de blanques, realitzant festes i reunions massives plenes d'excessos, mentre oferia la companyia de menors d'edat als seus influents convidats. A més de Little St. James, el multimilionari també era el propietari de l'illa Great St. James. La primera d'elles la va comprar el 1998 per un preu de 7 milions d'euros, i la segona la va adquirir el 2016 per 17.9 milions d'euros. En l'actualitat, a causa de les reformes i les construccions realitzades, ambdues propietats han augmentat el seu valor en més de 70 milions d'euros, segons informa "Wall Street Journal".

Little St. James

Little St. James

En aquesta illa, Jeffrey Epstein va construir algunes propietats com vil·les, cabanes, una mansió de luxe i un teatre. A més, també compta amb tres platges privades, diversos restaurants, una pista de tenirs, un moll per atracar vaixells, iots i creuers, una gasolinera i un heliport. Segons s'ha pogut conèixer mitjançant les investigacions del cas Epstein, el magnat solia utilitzar l'heliport de la seva illa per rebre i traslladar les menors d'edat en helicòpter i iots privats, evitant la seguretat dels aeroports convencionals.

A més de les demandes realitzades per les joves abusades, la fiscal general de les illes verges dels Estats Units, Denise George, va presentar una demanda civil en contra de Jeffrey Epstein i la seva exparella Ghislaine Maxwell, a causa de les diverses activitats il·legals que es van realitzar a l'illa, entre elles la creació d'una xarxa d'empreses falses i d'associacions sense finalitats de lucre per a la seva xarxa de tràfic de menors. La fiscal va afegir que aquest lloc era l'amagatall perfecte per realitzar aquells terribles actes de violència física i mental cap a dones joves, afirmant que "Epstein i els seus associats podien evitar la detecció de la seva activitat il·legal a les Illes Verges i a la policia federal, i evitar que aquestes dones joves i nenes menors d'edat es fossin per la seva pròpia voluntat i s'escapin de l'abús".

Little St. James

Little St. James

Un gran nombre de celebritats van passar per aquesta illa, incloent a Bill Gates, Matt Groening, Bill Clinton, Donald Trump i el príncep Andrés, que va ser demandat públicament per Virginia Giuffre, al·legant que va anar abusada per ell quan ella era menor d'edat. Aquesta demanda ha estat un dels escàndols més controversials de la reialesa, al punt que al príncep se li van retirar tots els seus títols militars i el mecenatge real i nobiliari, perdent el títol de "Sa altesa reial".