Els consellers d'Estat a Anglaterra són les persones que poden actuar en nom del Rei Carles III en cas d'absència o indisposició d'aquest en funcions rellevants, tret d'alguns casos, com és el nomenament d'un nou primer ministre. El mateix Carles havia sigut conseller d'Estat de la Reina Elisabet II, però ara és ell el que té consellers a la seva disposició. A data d'avui, aquests són Camilla Parker-Bowles, la seva dona; Guillem, el príncep de Gal·les; Enric, el duc de Sussex; el príncep Andreu; i Beatriu, la princesa de York. Bàsicament són la seva esposa i els quatre primers membres en la línia de successió reial.

Doncs bé, a Sa Majestat li semblen pocs. Acostumat a ampliar com més millor la seva plèiade de majordoms a les seves residències reials, ara Carles d'Anglaterra també vol ampliar el nombre de consellers d'Estat. Vol elevar-lo més encara i per a això ha demanat permís a la casa dels Lords, la segona màxima institució parlamentària a Anglaterra, el que vindria a ser el Senat espanyol. En un text llegit en el ple, el rei sol·licita als representants de l'hemicicle que també es nomenin consellers d'Estat a Anna d'Anglaterra i a Eduard de Wessex. Princesa i comte, ells dos són fills d'Elisabet II. L'amor fraternal de Carles és l'excusa perquè ells dos siguin també els seus protectors en cas d'absència o indisposició.

Eduardo de Wessex Wikipedia
Eduard de Wessex Wikipedia
Ana d'Anglaterra Viquipèdia
Anna d'Anglaterra Viquipèdia

"Per assegurar l'eficiència continuada dels assumptes públics quan no estic disponible, com per exemple mentre assumeixo deures oficials a l'estranger, confirmo que estaria molt content si el parlament considera adequat que el nombre de persones que poden ser cridades a actuar com a Consellers d'Estat s'incrementi per incloure la meva germana, la Princesa Real i al meu germà, el Comte de Wessex", expressa His Majesty The King Charles en el comunicat. Aquesta decisió podria arribar en vistes que dos dels quatre consellers d'Estat actuals no compten per a Carles. Enric continua molt distanciat de la corona, amb una vida a Califòrnia juntament amb Meghan Markle i els seus fills, mentre que el príncep Andreu, tot i que vol tornar a formar part de la Casa Reial anglesa, no és del grat de Carles. Tot i l'acord al qual va arribar Andreu amb Virginia Guiffre per la demanda que li va posar d'abusos sexuals, per a Carles no és suficient. Andreu té la creu posada.

Carlos Andres Inglaterra GTRES
Carles Andreu Anglaterra GTRES

Un canvi que podria arribar a finals d'any

Esperant t'hi pots florir. Mai millor dit. Encara que no s'ha confirmat si finalment la Casa dels Lords donarà l'OK a la petició del Rei, en cas que aquesta prosperi no es durà a terme ni es rubricarà fins a finals d'any. El text reial ha de passar encara uns quants tràmits abans de la votació. Els germans de Carles III, fregant-se les mans. Tots, menys Andreu, el sacrificat.

principe andres prince andrew inglaterra monarquia duc de york efe
Príncep Andreu - EFE