Prop de 2.000 persones, incloent més de 500 mandataris i polítics de tot el món, es van congregar a l'Abadia de Westminster, aquest dilluns 19 de setembre, per honrar la memòria de la reina Isabel II en un solemne funeral d'Estat, després de deu dies d'homenatges i emotius comiats per part dels seus familiars i el poble britànic. Per commemorar aquest històric moment, la Casa Reial Britànica ha publicat l'última foto inèdita de la sobirana al seu últim retrat oficial com a reina. Per a això, el Palau de Buckingham ha volgut esperar fins a la mitjanit de diumenge passat per compartir-la, unes hores abans del seu últim adeu.

Va ser a través del compte 'The Royal Family', que s'encarregava principalment de publicar l'agenda oficial de la monarca i les seves trobades amb representants mundials, que es va donar a conèixer l'última foto d'Isabel II, fotografia que passarà a la història com l'última imatge de la reina més longeva en la història del Regne Unit.

En aquesta foto, feta pel fotògraf Ranald Mackechnie, Isabel II es mostra molt somrient amb un abillament en un color blau cel que irradia una atmosfera de pau i serenitat; i a diferència d'anys anteriors, la reina va decidir aparèixer sense la seva corona i sense els característics estendards de la seva monarquia. Apareix asseguda en una de les habitacions del Castell de Windsor, mentre deixa que el seu somriure es converteixi en la protagonista de la imatge. Per completar l'estilisme, la reina es va decantar per un collaret de perles de tres fileres, un penjoll que pel que sembla va ser heretat per Kate Middleton, ja que ella el va utilitzar durant un dinar al Palau de Buckingham amb alguns mandataris de la Commonwealth dissabte passat 17 de setembre; les seves icòniques arracades de perles i un fermall molt significatiu a la seva solapa. Aquesta joia, coneguda com a 'aiguamarines de Boucheron', són dues peces d'estil art déco sobreposades una a sobre de l'altra. Va ser elaborada per la casa francesa Boucheron, i va utilitzar diamants circulars i ovalats talla baguet i aiguamarines. El més significatiu d'aquesta joia és que va ser un regal dels seus pares quan va complir 18 anys.

L'última foto de la reina Isabel II va ser feta durant la celebració del seu Jubileu de Platí

Aquesta última fotografia oficial d'Isabel II com a sobirana del Regne Unit es va fer durant la sessió que va realitzar Mackechnie el 25 de maig al castell de Windsor, un mes abans que es dugués a terme la celebració del Jubileu de Platí per homenatjar els seus 70 anys al tron britànic. Això es va donar a conèixer a través del perfil oficial de la Casa Reial, on es va especificar el següent: "Abans del funeral de Sa Majestat la Reina s'ha publicat una nova fotografia. Es va prendre aquest any per commemorar el Jubileu de Platí de Sa Majestat, ja que es va convertir en la primera monarca britànica en assolir aquesta fita. Demà, milions es reuniran per commemorar la seva extraordinària vida".