Els llibres d'història i les pel·lícules ambientades en alguna monarquia han representat els membres de la reialesa com éssers ostentosos que solien ser enterrats amb una immensa quantitat de joies per demostrar el poder del seu regne fins i tot en 'l'altra vida'. Tanmateix, Isabel II ha volgut trencar amb aquest costum en elegir només dues peces de la seva immensa col·lecció privada de joies, valorada en més de 110 milions d'euros, la qual inclou una selecció de 98 fermalls, 46 collars, 37 braçalets, 34 parells d'arracades, 15 anells, 14 rellotges, entre moltes altres peces de joieria fina, per ser enterrada. Amb aquesta elecció, la que fora la monarca més longeva en la història del Regne Unit va demostrar que aquestes dues peces de joieria van ser les més especials i significatives en la seva vida, ja que una representa al gran amor de la seva vida i l'altra el seu segell distintiu com a reina.

En una conversa amb el diari 'Metro', la cap de comunicació del 'National Diamond Council', Lisa Levinson, va indicar que està previst que Isabel II sigui enterrada amb el seu anell de casaments i les seves característiques arracades de perles, mentre que la resta de les joies seran repartides entre algunes de les dones de la seva família, segons va indicar al seu testament. "Sa Majestat és una dona increïblement humil de cor, així que és poc probable que vaig utilitzar una mica més per descansar en pau que el seu simple anell de noces d'or gal·lès i un parell d'arracades de perles", va indicar.

De fet, la reina ni tan sols va decidir portar a la tomba el seu anell de compromís, una joia elaborada amb els diamants de l'única tiara que va poder conservar el príncep Felipe de Edimburgo de la seva mare, Alicia de Battenberg. Segons Levinson, seria la princesa Ana que heretaria aquesta preuada joia, ja que la seva mare havia pres la decisió de mantenir vigent el llegat del seu estimat espòs en conservar aquesta joia dins del patrimoni de la seva família.

Per què la reina Isabel II va triar només dues joies per al seu enterrament?

Encara que la sobirana britànica tenia una col·lecció de més de 300 joies per escollir, ella va triar només dues peces de gran valor sentimental. Com joia principal va elegir el seu anell de casaments, un regal que li van fer als seus pares, el rei Jordi VI i la seva mare, la Reina Mare, el 1923, i està elaborat en or gal·lès, un material que es convertit en una tradició dins de la Corona britànica, ja que ha estat present en tots els casaments reals des de fa un segle. Específicament, l'or amb què va ser realitzat l'anell amb el qual serà enterrada la reina Isabel II va ser extret de la mina de Clogau St. David. A més, també compta amb una peça de joieria provinent d'una tiara que li va regalar el tsar Nicolau II els antics reis d'Anglaterra.

D'altra banda, les arracades de perles no tenen una història tan sorprenent, però sí que es van convertir en el seu segell personal al llarg dels seus 70 anys de regnat, ja que aquest accessori (igual com la seva icònica bossa) era un element constant en tots els seus abillaments per a esdeveniments oficials.