El regnat més llarg del Regne Unit ha arribat a la seva fi amb la recent mort d'Isabel II. Esdeveniments protocolaris, el nomenament d'un nou monarca, reunions públiques i fins i tot l'organització d'un multitudinari funeral han estat els temes més recurrents en els mitjans de comunicació en els últims dies. Per aquest motiu, un dels temes més estudiats pels experts ha estat la repartició del seu milionari patrimoni, valorat en 426 milions d'euros, d'acord amb el 'Sunday Times', entre els membres de la Família Reial. Tanmateix, recentment s'ha donat a conèixer que Isabel II va decidir fer un canvi al seu testament poc temps abans de morir, deixant fora la seva besneta Lilibet i la seva mare, Meghan Markle.

Meghan Markle
Meghan Markle

I encara que la decisió de descartar Meghan de l'herència familiar realment no ha sorprès gaire, el cert és que ningú no s'esperava que la monarca tragués un familiar directe del seu testament, la neta de l'actual rei d'Anglaterra. Per la seva part, ha estat Kate Middleton, esposa del príncep Guillem, i la seva filla, i la princesa Charlotte, que rebran la totalitat de les joies d'Isabel II. Segons ha transcendit, la futura reina consort i la seva filla heretaran una col·lecció d'almenys 300 joies, inclosa la 'Gran Estrella de l'Àfrica', valuadas en més de 110 milions d'euros.

Encara que s'ha especulat que la morta monarca va prendre aquesta radical decisió a causa de les constants polèmiques causades per les declaracions de Meghan Markle en les quals ha acusat la Família Reial britànica de racista, la realitat és que aquesta acte es deu, principalment, a la decisió dels ducs de Sussex de renunciar als seus títols reals, per la qual cosa Kate i Charlotte serien els únics que tindrien el dret d'utilitzar les joies reals en els esdeveniments oficials, una tradició protocolària que han seguit rigorosament des de fa centenars d'anys.

El testament dividit d'Isabel II contempla les seves pertinences personals i el patrimoni net de la Corona

A més de les seves joies, la reina també tenia entre les seves possessions una gran quantitat de propietats, terres i molts diners en el seu compte personal. Entre les propietats més destacades es troba el Castell de Balmoral a Escòcia, la seva residència d'estiu i el lloc on va passar els seus últims dies. També tenia una imponent casa a Sandringham, on celebraven les festes nadalenques amb la seva família. Aquestes propietats podrien repartir-se entre els seus tres fills menors: Anna, Eduardo i Andrés.

Ara bé, el rei Carles III ha heretat, de forma directa, tots els béns de la Corona britànica: el Crown Estate (propietats i terres distribuïdes al Regne Unit), el Ducat de Cornualla, el Ducat de Lancaster, l'Estat de la Corona d'Escòcia, el Palau de Kensington i el Palau de Buckingham, la seu oficial de la monarquia. També va heretar el salari que guanyava la reina anualment, valorat en uns 98 milions d'euros, a més de certes espècies d'animals com cignes, balenes i dofins que són considerats propietat de la Corona.