La reina Elisabet II va trencar el protocol real en parlar de política i de Donald Trump en la seva primera trobada amb Meghan Markle, segons les declaracions del príncep Harry en un dels capítols del seu llibre 'Spare'. A més, va revelar que Sarah Ferguson, exesposa del príncep Andreu, li va donar un curs exprés de com fer una reverència davant de la monarca.

En la seva autobiografia, el fill menor de Lady Di va comentar que la trobada entre la seva àvia i Meghan Markle va ser totalment inesperada, així que l'exactriu de 'Suits' no estava preparada per conèixer a la integrant més important de la Família Reial britànica. Segons Harry, Elisabet II va aparèixer després d'un servei religiós mentre Meghan es trobava de visita a Londres. "Vaig poder veure a Meghan lamentant els seus texans i el seu jersei negre", va escriure Harry. "També m'estava penedint dels meus pantalons desgastats. No ho planegem, volia dir-se'l a l'àvia, però estava ocupada preguntant per la visita de Meg", va agregar.

El duc de Sussex va indicar que aquesta trobada va ser realment agradable i per a gens incòmode. De fet, la monarca va decidir trencar una de les regles implícites al Palau i li va preguntar a la futura esposa del seu net què pensava de Donald Trump, el llavors candidat a la presidència dels Estats Units. "Era tot molt agradable. 'Granny' (la meva àvia) fins i tot li va preguntar a Meg quina opinió tenia de Donald Trump. Això va ser just abans de les eleccions de novembre de 2016, pel que tothom semblava estar pensant i parlant sobre el candidat republicà", va recordar Harry al seu llibre.

Tanmateix, el duc de Sussex afirma que Meghan, que sempre s'ha mostrat molt interessat en els assumptes polítics del seu país, va decidir evadir el tema, ja que considerava que era un assumpte molt delicat per ser tractat en la seva primera reunió amb la sobirana del Regne Unit. "Meg opinava que la política era un assumpte en el qual ningú no sortia guanyant, per això va canviar de tema i va passar a parlar del Canadà", va indicar Harry. "L'àvia va entretancar els ulls", va agregar, dient-li a l'actriu: "Vaig pensar que eres nord-americà". Després que Meghan li va explicar que havia viscut al Canadà durant set anys mentre filmava la sèrie "Suits", la reina va contestar: "Commonwealth (mancomunitat). Bé, bé". "Semblava complaguda", va afegir el príncep Harry.

Meghan Markle i la seva guerra amb Donald Trump

Encara que la duquessa de Sussex no va voler parlar sobre Donald Trump en la seva primera trobada amb Elisabet II, el cert és que l'esposa del príncep Harry va protagonitzar una gran polèmica en referir-se al 45° president dels EUA com un home "divisiu" i "misogin". Per la seva part, Donald Trump va indicar que "no era fan" de Meghan Markle, i va criticar el príncep Harry al qualificar-lo com un home "dominat" i una "vergonya" per a la Família Reial britànica. Malgrat que la monarquia britànica semblava no compartir les idees del republicà, Trump va honrar la memòria d'Elisabet II en dir que era una "bonica dama", elogiant la seva "generosa amistat, la seva gran saviesa i el seu meravellós sentit de l'humor".