El 2018, Sean Bailey, cap de Producció de Disney, va assegurar públicament que l'actor Johnny Depp ja no formaria part dels plans futurs de la franquícia de 'Piratas del Caribe'. En una entrevista concedida a 'The Hollywood Reporter', Bailey va afirmar el següent: "Anem per una nova energia i vitalitat". Encara que no va voler donar cap tipus d'informació dels motius pels quals l'actor havia estat 'cancel·lat' de Disney, tot va apuntar que es devia a les declaracions fetes per l'actriu Amber Heard, exdona de Depp, on es va autodenominar com una "figura pública que representa l'abús domèstic" en un article d'opinió que va publicar el 'Washington Post' tan sols quatre dies abans que Disney decidís acomiadar a Depp.

Tanmateix, tot sembla indicar que els executius de Disney estan realment penedits d'aquesta decisió, ja que a través d'un judici televisat es va demostrar que Amber Heard el va difamar intencionalment, causant-li grans pèrdues econòmiques i desprestigi. Per aquesta raó, Disney ha volgut recuperar el cèlebre 'Jack Sparrow' als voltants de Disneyland , aconseguint que l'actor a poc a poc recuperi la seva importància en la indústria.

jack sparrow
Jack Sparrow

Segons alguns mitjans de comunicació, la imatge de Johnny Depp interpretant al seu icònic personatge del 'Capità Jack Sparrow' es va projectar al Castell de del parc temàtic Magic Kingdom de la ciutat de París. La imatge de l'actor va ser projectada en un show de 'Piratas del Caribe' amb llums i focs artificials. A més, també van utilitzar la seva veu, ja que es va poder escoltar algunes de les frases més famoses del seu personatge durant l'espectacle. Això és possible a causa que Disney posseeix tots els drets del film, per la qual cosa pot utilitzar la seva imatge en qualsevol dels seus espectacles, així l'actor no estigui d'acord amb això.

Recordem que, durant el judici, Johnny Depp es va mantenir molt ferm respecte al tracte rebut de part dels executius de Disney, ja que no hi havia cap sentència que el culpessin d'absolutament res i encara així van assumir la seva culpabilitat sense la possibilitat que ell es defensés. L'actor va assegurar que es va sentir realment "traït" per l'empresa, assegurant que no hi havia res que poguessin oferir-li perquè ell tornés a interpretar el Capità Jack Sparrow. "Res en aquest món, ni tan sols 300 milions de dòlars i un milió d'alpaques", li va indicar Depp a l'advocat de Heard durant el seu interrogatori en el judici.

A més, també va denunciar que Disney es va desfer d'ell com a actor, però van continuar beneficiant-se dels ingressos que generava el seu personatge: "No van treure el meu personatge de les atraccions. No van deixar de vendre ninots. No van deixar de vendre res. Simplement no volien que hi hagués una mica darrere de mi que poguessin trobar", va explicar davant el Jurat.

Després del veredicte dictat pel tribunal de Virgínia, on el jurat va fallar a favor de Depp, una gran quantitat de fans li han exigit a Disney una disculpa pública pels danys causats a la imatge de l'actor, encara que ell mateix ha assegurat que la seva relació amb l'empresa és "irreparable".