Després de sis setmanes de testimonis, presentació d'evidències i deliberacions, el jurat assignat al polèmic judici per difamació de l'actor Johnny Depp en contra de la seva exesposa, l'actriu Amber Heard, va determinar que Depp havia guanyat tots els arguments de la demanda, per la qual cosa la seva exdona li hauria de pagar un total de 10.350.000 dòlars per danys i conceptes punitius.

Uns dies després d'haver donat per acabat aquest judici, l'actor Brad Pitt decideix també demandar la seva exesposa, la també actriu Angelina Jolie, esperant una compensació de més de 50 milions de dòlars per danys i perjudicis. Malgrat que ambdós s'han mantingut en una lluita legal constant per la custòdia dels seus fills, aquesta nova demanda no està relacionada amb la seva família, sinó amb el reeixit negoci de Pitt que s'ha vist perjudicat per una acció de Angelina Jolie.

Angelina Jolie
Angelina Jolie

La història es remunta a l'any 2008, quan la llavors parella va decidir comprar una bonica vinya al sud de França, valorat en 45 milions d'euros. A més d'una gran i imponent vinya, el Château Miraval també compta amb un bonic castell, lloc on la parella va decidir casar-se en 2014 i el lloc preferit de la seva família per gaudir de l'estiu. Segons va explicar Brad Pitt, ell i de Los Angeles havien arribat a un acord de paraula on es comprometien a no vendre la seva part de la propietat sense el consentiment de l'altre. Però tot sembla indicar que l'actriu de 'Maléfica' no va voler mantenir la promesa, ja que va vendre la seva part de la vinya al magnat rus Yuri Shefler. Per aquesta raó, l'actor va decidir demandar la mare dels seus fills per "incompliment de contracte, violació de la bona fe i interferència en les relacions contractuals".

Els advocats de judici han argumentat en la presentació de la demanda que Angelina "va buscar causar-li dany" al seu client en vendre la seva part de la vinya a un accionista rus poc confiable. Aquesta relació empresarial podria danyar la reputació de l'actor, en quedar inevitablement associat amb una persona de reputació dubtosa, tenint en compte també les sancions que l'han imposat a alguns empresaris russos lligats amb el govern de Putin per la terrible invasió a Ucraïna. Els defensors de l'actor han assegurat que aquesta nova 'aliança' perjudica la reputació de l'empresa de vins de Pitt.

Així mateix, l'actor de 'Érase una vez en Hollywood', va afirmar que Miraval és "un negoci global multimilionari i un dels productors de vi rosat més respectats al món", mentre assenyalava que "Jolie no va contribuir en res a aquest èxit". Afegit a això, els advocats de Pitt també han argumentat en la demanda que el magnat que controla el Grup Stoli, està provant d'obtenir, tant sí com no, informació confidencial i patentada de l'empresa de Pitt, buscant beneficiar la seva empresa de licors. "Jolie va tractar d'obligar a Pitt a associar-se amb un estrany, i pitjor encara, un estrany amb associacions i intencions verinoses", va escriure la defensa de Pitt al document de demanda.