Amaia Montero passa per un dels moments més complicats de la seva vida. Des de fa uns anys ha deixat patent que el seu estat de salut no és el millor. El seu Instagram parlava per si sol. Publicava fotografies i vídeos de quan formava part de La oreja de Van Gogh, s'editava el seu cos i el seu rostre amb photoshop, fins i tot recentment ha preocupat amb un missatge esquinçador i una imatge el natural. La cantant ha anat costa avall i sense frens des que va abandonar el grup. Va voler emprendre una carrera en solitari, però no li va funcionar com ella s'esperava. Els seus companys van trobar a una veu similar, la de Leire Martínez, i els seus seguidors es van oblidar d'ella completament.

A poc a poc sembla que la basca comença a remuntar. Se centrarà en la música, el seu somni més gran. Acaba d'anunciar la reactivació de la seva carrera en solitari després de quatre anys d'absència amb l'estrena d'un nou àlbum. L'artista va compartir a les seves xarxes socials un fragment d'una nova cançó, fins ara inèdita. És l'avantsala del que està per arribar, una nova etapa personal i musical. Durant la pandèmia, Amaia Montero es va tancar en el seu estudi i va compondre noves cançons.

Amaia Montero EFE
Amaia Montero EFE

Amaia Montero va formar part d'un dels grups més longeus i aclamats del panorama nacional. Fa ja 15 anys que va decidir abandonar els seus companys. L'artista se'n va acomiadar, a qui considerava els seus "germans". Els va conèixer a la universitat.

"Els 11 anys que he passat amb LOVG i tot el que he viscut amb ells romandrà per sempre al meu cor", va dir en el seu comunicat de comiat abans assegurar que es deien "moltes ximpleries sobre la relació que tinc amb els nois... Els vull com a germans... Molt del que soc com persona ho he après amb ells".

El grup li guarda un gran record i es van quedar bastant tocats fins que van trobar Leire. "Des que hem sabut d'aquesta decisió hem sentit molta tristesa, no només pels motius musicals evidents, sinó també per tots els anys i experiències viscudes i per viure", van transmetre els mitjans.

Una suposada baralla entre Pablo Benegas i Amaia Montero acaba amb l'abandonament de la cantant

Segons la cantant, va abandonar el grup pels frecs habituals de la convivència i "un cúmul de circumstàncies" que no va voler revelar. 15 anys després, continuen els rumors sobre una enemistat.

Amaia Montero LODVG
Amaia Montero LODVG

Amaia Montero es va sincerar en un dels programes de Risto Mejide, 'Al racó de pensar'. Va negar que existís una discussió amb Pablo Benegas, guitarrista i compositor de la banda.

https://www.youtube.com/watch?v=nYnLVWXmRm8

"Res a veure. No sé per que de sobte Pablo. Són moltes coses les que ocorren i en el fons cap. En cap cas no va ser per un enuig amb Pablo, a més és que no sé per que de sobte Pablo. Van ser circumstàncies, no un moment concret, portàvem molt temps junts, vam créixer junts. Vam créixer de veritat, perquè era una situació en la qual estàvem molt exposats, una mica anormal per a persones de la nostra edat. Passem de la Universitat a tot això que ens va passar en només un any. Crec que va arribar un punt en el qual en totes les relacions hi ha un punt d'inflexió", va explicar l'artista.

A Risto no li va servir l'explicació i va continuar insistint. "Potser els anys, potser que evolucionem cap a llocs diferents, volíem coses diferents", va manifestar. "No va ser un dia... La convivència, que és molt complicada. Jo estava molt protegida també dins del grup, cosa que després en solitari canvia", va assegurar.