Amaia Montero és una de les artistes més reconegudes del panorama nacional. Tanmateix, la seva veu es va anar apagant a poc a poc després de decidir emprendre una carrera en solitari. Va deixar el reeixit grup 'La Oreja de Van Gogh' i la seva carrera se'n va anar a l'aigua. Els seus seguidors li han donat l'esquena i això li ha suposat un dur cop. Fa anys que la cantant no travessa un bon moment. Prova d'això són els seus moviments en xarxes socials. En el seu perfil d'Instagram va començar a publicar fotografies totalment editades amb Photoshop. El 2020 va escriure un "Fins aviat", que va preocupar molt els seus seguidors, però no tant com ara quan han saltat totes les alarmes.

Fa poc més d'un mes Amaia Montero va publicar en xarxes socials una imatge en blanc i negre on apareixia visiblement desmillorada, sense una gota de maquillatge i amb el rostre seriós i moix. "Si l'esperança és l'últim que mor i encara no l'he perdut, de què em serveix la vida?", era el preocupant missatge que acompanyava la fotografia. Des d'aleshores no hi ha ni rastre de la basca. La premsa especialitzada en crònica social s'ha posat en contacte amb la família, però aquests no han volgut entrar en detalls. Han confirmat que no passa per un bon moment.

Amaia Montero
Amaia Montero

"Ningú no està banalitzant res. No forma part de cap campanya promocional ni de màrqueting", va dir Aurelio Manzano a 'Festa'. Assegura que es tracta d'un problema greu de salut.

La germana d'Amaia Montero tranquil·litza els seus seguidors i la premsa

La cantant segueix totalment desapareguda de les xarxes socials. La seva família ha parlat amb diversos mitjans de comunicació i els han tranquil·litzat assegurant que "va millor". Sembla que Amaia Montero podria haver recuperat la il·lusió amb un nou treball discogràfic en què ja es troba submergida. "És la seva il·lusió més gran i està abocada en el treball i que tot surti bé", ha confessat la font propera a El Español.

Des de fa temps Amaia Montero no amaga que passa per un greu problema de salut. Mai no ha volgut entrar en detalls ara per ara, tant ella com els seus familiars intenten portar aquest tema amb la màxima discreció possible. A més, li han recomanat mantenir-se apartat temporalment del focus mediàtic.

L'artista estava disposada a concedir una entrevista per resoldre tots els dubtes. Necessitava obrir-se. Tanmateix, les seves germanes han cregut que no era el millor per la salut de la seva mare, Pilar Saldías, que és ja molt gran i roman aïllada, allunyada de tot.

"És molt sensible i no ho ha passat gens bé en alguns moments. No només per les crítiques de les xarxes i el físic i altres, sinó per la mort del seu pare", va confessar llavors per a El espanyol la seva germana Idoia.