El proper 6 de maig de 2023, el rei Carles III farà una demostració de poder durant la seva cerimònia de coronació a l'Abadia de Westminster, ja que portarà una corona de 4 milions d'euros: la Corona de San Eduard. Aquesta magnífica joia real, la més representativa de la monarquia britànica, està composta per 444 pedres precioses i semiprecioses com aiguamarines, granades, robins, turmalines, safirs, topazis, ametistes i diamants, enllaçades en or de 22 quirats.
El disseny d'aquesta corona és realment espectacular. Del marc base de la corona surten dues estructures que li aporten una mica més d'altura a la joia i en l'encreuament d'aquestes estructures es troba un orbe i una creu. La circumferència principal de la corona està decorada amb creus i flors de lis que han estat col·locades de forma alternada. Totes les joies de la corona estan muntades sobre or i esmalt blanc en forma de fulles d'acant. Originalment, la Corona de San Eduard es completa amb un interior de vellut morat i una base de pell d'ermini. Tanmateix, és probable que aquest últim detall sigui remogut de la corona, ja que Carles III és un fidel defensor del dret dels animals, de manera que podria ser reemplaçada per algun tipus de fibra sintètica i vegana.
La Corona de San Eduard data de 1661, sent la més antiga de la Casa Windsor, i pesa més de dos quilos. A més de Carles III, aquesta joia també va ser l'elegida per coronar la seva mare, Isabel II, Jordi VI, Jordi V, Guillem III, Jaume II i Carles II. Tanmateix, igual com Isabel II, Carles III només portarà aquesta corona durant uns quants minuts quan l'Arquebisbe de Canterbury la col·loqui sobre el seu cap. Durant la resta de la cerimònia, el nou monarca britànic portarà la Corona Imperial.
La Corona de San Eduard abandonarà la Torre de Londres per a un acte memorable
Encara que aquesta corona sol representar la monarquia britànica, el cert és que els reis de torn no solen utilitzar-la gairebé mai, ja que sol estar protegida a la Torre de Londres, lloc on s'allotgen totes les joies reals. De fet, que algunes d'aquestes històriques joies 'abandonin' la Torre de Londres és alguna cosa realment inusual, ja que només sol ser utilitzada per a les cerimònies de coronació i l'última va ser fa 70 anys. Tanmateix, el 2013 va ser exposada a l'Abadia de Westminster per celebrar el Jubileu de Diamant d'Isabel II, i el 2018 va ser traslladada fins al Palau de Buckingham per gravar un documental sobre la coronació de la reina Isabel II.
En aquest documental, la morta sobirana va confessar que la Corona de San Eduard era realment pesada i era complicat sostenir-la, per la qual cosa va haver de practicar durant diversos mesos abans de la seva coronació. A més, en aquesta oportunitat també van haver de reduir el diàmetre de la corona, ja que li quedava gran. Ara, la Corona de San Eduard ha passat per una altra modificació similar, però en aquest cas per engrandir-la.