La guanyadora del primer OT s'ha sincerat com mai davant de Jordi Évole. Fa ja 20 anys que Rosa López es va alçar amb el trofeu i va complir el seu somni de ser cantant, tanmateix, la seva carrera ha estat un complet desastre. De l'entrevista completa es podrà gaudir aquest diumenge a La Sexta, però l'anunci promocional ja ens dona més d'una revelació.

20 anys després i valorant la seva carrera artística, Rosa López creu que va guanyar el concurs per pena. "No us vau enamorar de mi per pena?". "La votarem, que ha de guanyar, pobreta...", creu Rosa.

Rosa López

Rosa López / XARXES

La carrera de Rosa López ha caigut en picat, més amb la pandèmia. Sobreviu gràcies als seus fans

Rosa López revela el motiu pel qual els encarregats del càsting podrien haver-la contractat. "A mi em pregunten a què estava disposada per entrar al programa. Vaig dir que a perdre pes perquè vaig pensar que era el que jo volia i vaig pensar que era el que volien escoltar", diu a Évole. "Si fos més primeta, amb les dents dretes, sense ulleres i parlant millor". Ràpidament, la jove es va posar el públic a la butxaca pels seus complexos i per les seves ganes de superació. Una noia amb una adolescència complicada. Moltes joves de l'època es van sentir identificades. "Ens enamorem d'una cosa i després el que vam fer va ser transformar-la", reflexiona Évole.

Rosa López se sincera quan parla de com de malament ho va passar durant aquells anys. "M'hauria agradat sentir més empatia, tothom volia portar-se tall de mi", diu la cantant. En aquell moment recorda un dels moments més dolorosos i és que per culpa del seu gestor va tenir seriosos problemes. "Teníem un gestor i ell em va dir que havia tingut un problema amb Hisenda perquè no havia justificat 80 milions de pessetes", el que ara son unos 500.000 euros. 

Rosa López

Rosa López / ATRESMEDIA

La cantant s'ha sincerat en moltes ocasions sobre la seva dura situació econòmica i més amb la pandèmia. Fa anys que no treu un disc al mercat. Ni tan sols single. Rosa López ha quedat totalment desapareguda, al contrari que alguns dels seus companys. Chenoa i David Bustamante, encara que no tenen tant èxit al món de la música, han sabut colar-se a la televisió. David Bisbal és l'únic que despunta. Ella ni una cosa ni una altra. "El que passa que un artista ha de dir que tot va perfecte i que econòmicament li va perfecte i no és així".

Justament el mes passat va agrair als seus fans tot l'afecte i suport, gràcies a ells aconsegueix subsistir. "Tinc una comunitat privada a Facebook amb gent que paga 4,99 euros per ajudar-me a ser artista independent", ha reconegut deixant clar que aquest no és un món gens senzill.

Ja travessava dificultats, però la pandèmia les va agreujar encara més. "No hi ha treball, no hi ha concerts. I, encara que tingués feina, això és una gran ajuda. A mi no m'agrada parlar de diners, m'agrada parlar de valors, però les factures cal pagar-les tots", ha indicat assegurant que estableix un gran alleujament gràcies al suport que li ofereixen els seus admiradors.