En els últims anys, Charlene de Mònaco ha estat reconeguda en els mitjans internacionals com 'la princesa trista' i va aconseguir encapçalar una infinitat de titulars en la premsa internacional després d'haver-se absentat del Palau durant diversos mesos per recuperar-se físicament i emocionalment en una clínica de rehabilitació i salut mental. Tanmateix, fa alguns anys Charlene i Albert II gaudien d'una relació molt més propera i fins i tot sortien a sopar en cites dobles amb famoses celebritats, entre elles un famós tennista guanyador del Roland Garros.

Es tracta del tennista serbi Novak Djokovic, que va inaugurar el restaurant 'Eqvita', un establiment de menjar vegà, a Mònaco. Per gaudir amb total plenitud d'aquesta vetllada, Charlene i Alberto van assistir sense els seus fills al restaurant per compartir en una cita doble amb Novak Djokovic i la seva esposa Jelena. Aquest establiment, ubicat a Montecarlo, és una proposta de menjar saludable: amanides, receptes de vegetals cuits, falàfel, hummus, etc. A més, les seves receptes solen incloure llavors de chía, baies d'açaí i cúrcuma, aliments amb gran valor nutricional i que li aporten un gust inigualable de cada una de les preparacions.

Aquest restaurant que va reunir un dels tennistes més famosos del món amb els prínceps de Mònaco va ser inaugurat l'abril de 2016, data que va coincidir amb el Masters 1.000 de Montecarlo, el torneig de tennis que obre la gira europea sobre terra batuda. Per aquesta raó, el restaurant va oferir un aperitiu al qual van assistir tots els jugadors que van participar en aquest esdeveniment esportiu a Mònaco.

El menjar|dinar de Novak Djokovic amb Charlene i Alberto de Mònaco
El menjar|dinar de Novak Djokovic amb Charlene i Alberto de Mònaco

Novak Djokovic i la seva passió pel menjar

'Eqvita' està especialitzat en menjar saludable. Tanmateix, no és l'únic restaurant que posseeix el tennista serbi, ja que ha creat una gran cadena de locals gastronòmics a diverses ciutats d'Europa, complint el somni dels seus pares, que eren propietaris de diversos restaurants mentre ell creixia al seu país natal.

"Gràcies a la meva família, sempre m'ha agradat el menjar. Però com a atleta, es va convertir en alguna cosa més: el combustible que determina com joc, com em recupero i què tan alerta estic a la pista... Atribueixo gran part del meu èxit professional a la meva dieta", va indicar el tennista en una entrevista.

El 2010, Novak Djokovic va canviar totalment el seu estil de vida en deixar de consumir gluten i començar un règim alimentari principalment vegà, passió que ha volgut compartir amb els seus fans i amb Charlene i Alberto, que es van delectar amb receptes veganes, sense gluten ni additius químics.

En una conversa amb Forbes, el guanyador del Roland Garros va explicar com la seva nova alimentació havia potenciat la seva habilitat per al tennis. "La meva dieta no només ha canviat el meu joc, ha canviat la meva vida, el meu benestar. I si em sento millor, això òbviament es transfereix a la meva vida professional. Menjar vegà em fa més conscient del meu cos a la pista... més alerta", va indicar l'atleta.

"Vaig eliminar les toxines del meu cos, i amb elles se'n van anar tota la inflamació i altres coses que estaven afectant els meus nivells d'energia (...) Quan jugues durant 3, 4 o 5 hores seguides, necessites el combustible adequat... i per a mi, el combustible adequat està basat en plantes", va agregar.