El patrimoni conjunt de Gerard Piqué i Shakira és cada cop més minso. De fet, només els hi queden molts records de 12 anys de relació aparentment idíl·lica i, el més important i que tots dos volen conservar com un tresor: els fills, en Milan i en Sasha. Dues criatures que estan assistint a la destrucció del seu nucli familiar i l'assetjament constant dels mitjans de comunicació i de suposats fans que no estan bé del cap. La batalla per la seva custòdia i el lloc on residiran a partir d'ara ja ha començat. Shakira, que vol marxar de Barcelona i instal·lar-se a Miami, vol que estiguin amb ella. Piqué, per la seva banda, s'oposa a aquest trasllat i a que abandonin Catalunya, on tenen la seva vida.

El benestar dels nens de 9 i 7 anys és la prioritat, però és impossible que la canalla no acabi patint les conseqüències de la separació. Un dels primers efectes ha estat la distància física respecte els avis paterns: Shakira ha construït literalment un mur que separa la mansió conjugal, on ja no hi viu el culer, de la casa dels iaios. Ja no poden passar en qualsevol moment per veure'ls i passar temps amb ells. Aquestes ocasions queden ara restringides als períodes assignats a Piqué. Són les primeres víctimes col·laterals del conflicte. Però la cosa sempre pot anar a pitjor, perquè la colombiana té una fulla de ruta amb epicentre a milers de quilòmetres de Barcelona... i del pare dels seus fills.

Piqué Shakira Milan Sasha @3gerardpique
Piqué, Shakira, Milan i Sasha / @3gerardpique

Segons llegim a 'Informalia', l'artista ha volgut dur-se els nens a Miami i començar a gaudir de les vacances. Però la resposta de Piqué ha estat taxativa, rotunda i negativa. Expliquen que permetre la seva sortida del país podria provocar un problema encara més gran: la hipòtesi, que Shakira decidís no tornar mai més i bloquegés també el retorn dels petits. Això suposaria una guerra total que acabaria als jutjats, amb molt més soroll mediàtic del que tenim ara mateix i situacions que contaminessin el difícil equilibri entre l'exparella i els fills. Per tant, de moment i fins que l'acord per la custòdia no quedi ben definit, de sortir del país amb la mare, ni parlar-ne. Ara bé, el mateix mitjà explica que en Milan i en Sasha sí que han passat el cap de setmana a l'estranger. Amb qui? Amb el pare.

Shakira GTRES
Shakira / GTRES

Després de rebutjar el viatge transoceànic amb la seva mare, el barcelonista va reservar butaques en una altre avió. La destinació, Londres. Comença el campionat tennístic de Wimbledon, i per tots és sabuda la vinculació del futbolista i empresari amb el món de la raqueta. Tots tres van visitar les instal·lacions de l'All England Club per seguir els entrenaments de Rafa Nadal, que buscarà el seu tercer Grand Slam de l'any i el número 24 de la seva carrera, aparentment  després d'haver millorat de la seva lesió al peu. L'anècdota va ser la forma en la que van viatjar: en comptes d'un avió privat, ho van fer en companyia regular. El que no sabem, però, és si van patir el caos dels aeroports europeus durant el cap de setmana. No ho sembla, però. Prou caos ja tenen a casa seva, la veritat. 

Gerard Piqué GTRES
Gerard Piqué / GTRES

L'estira i arronsa no ha fet més que començar. La part més trista de la separació és una realitat.