Aquest dissabte a la nit tothom parla del mateix, si més no, a Twitter. El festival tuitaire per excel·lència, Eurovisió, el dia gran de la xarxa, un festival que es mira per televisió i que es comenta amb un dit i un mòbil. Tothom ho està seguint, Jordi Basté, Risto Mejide o Gabriel Rufián. Veurem com li va a Blas Cantó i si els pitjors vaticinis es compleixen. Però amb les actuacions prèvies que ja estem veient, la xarxa s'està posant les botes.

rufian mobil

Gabriel Rufián / Efe

El polític d'ERC, per exemple, s'ha detingut en l'actuació de la representant d'Israel, Eden Alene, cantant el tema Set me free, que traduït significa Allibera'm:

Rufián no ha desaprofitat l'ocasió de fer un comentari carregat d'ironia. Només cal veure com estan les coses i després de la suspensió de l'operatiu a la Franja de Gaza i l'aturada de Hamàs iniciat ahir divendres, milers de persones han sortit als carrers d'Israel en defensa de la pau. El cicle de violència endèmica entre Israel i Palestina ha provocat centenars de víctimes mortals i, tot i que la tensió al territori encara està lluny d'acabar, hi ha diversos episodis reclamant la convivència pacífica. Sigui com sigui, a Rufián no li ha passat per alt el títol de la cançó, i ho ha comentat amb una explícita imatge de la sèrie de dibuixos South Park que ha rebut molta resposta: un personatge carregant els seus testicles amb un carretó:

Per cert, tenim clar que Israel no és la favorita per Rufián. Saben quina és? Islàndia: